ΑΘΗΝΑ
20:27
|
21.05.2024
Η πτώση έρχεται αφότου οι πελάτες σε μουσουλμανικές χώρες μποϊκοτάρουν τον κολοσσό του γρήγορου φαγητού λόγω της υποστήριξής του στο Ισραήλ.
Η επιχείρηση McDonald's στη Μέση Ανατολή έχει δεχθεί πλήγμα από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η McDonald’s ανέφερε πως ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα αποτελεί τον κύριο παράγοντα που ο γίγαντας του γρήγορου φαγητού έχει χάσει τον πρώτο του τριμηνιαίο στόχο πωλήσεων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της McDonald’s, Κρις Κεμπτσίνσκι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο πόλεμος είχε «απογοητευτική» επίδραση στις πωλήσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής και σε άλλα έθνη με μουσουλμανική πλειοψηφία, όπως η Μαλαισία και η Ινδονησία.

«Εφόσον αυτή η σύγκρουση, αυτός ο πόλεμος, συνεχίζεται… δεν περιμένουμε να δούμε κάποια σημαντική βελτίωση σε αυτό», είπε ο Κρις Κεμπτσίνσκι σε τηλεδιάσκεψη.

«Είναι μια ανθρώπινη τραγωδία, αυτό που συμβαίνει, και νομίζω ότι αυτό βαραίνει επωνυμίες σαν τη δική μας».

Η αύξηση των πωλήσεων για το τμήμα της αλυσίδας γρήγορου φαγητού για τη Μέση Ανατολή, την Κίνα και την Ινδία κατά τον Οκτώβριο-Δεκέμβριο έφτασε το 0,7% – πολύ κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς για 5,5%.

Η πτώση έρχεται μετά την έκκληση πελατών σε μουσουλμανικές χώρες σε μποϊκοτάζ των McDonald’s ως απάντηση στον Ισραηλινό δικαιοδόχο της που δώρισε χιλιάδες δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό.

Την περασμένη εβδομάδα, η αλυσίδα καφέ Starbucks μείωσε τις ετήσιες προβλέψεις των πωλήσεών της, επικαλούμενη μια πτώση των επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή.

Παρά την ανησυχητική κακή επίδοση στις μουσουλμανικές χώρες, η McDonald’s σημείωσε σχετικά ισχυρά αποτελέσματα συνολικά, με τις παγκόσμιες πωλήσεις να αυξάνονται κατά 3,4%, έναντι 8,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

«Παραμένουμε σίγουροι για την ανθεκτικότητα της επιχείρησής μας εν μέσω μακροοικονομικών προκλήσεων που θα επιμείνουν το 2024», δήλωσε ο Κεμπτσίνσκι.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Βόρεια Μακεδονία: Η πρόεδρος αφαίρεσε την ονομασία της χώρας από την επίσημη ιστοσελίδα

Διακήρυξη χωρών και εταιριών στη Σεούλ για την ασφάλεια Τεχνητής Νοημοσύνης

Σφοδρές αντιδράσεις από Νετανιάχου και Γκάλαντ για την πρόταση του εισαγγελέα Χαν

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα