ΑΘΗΝΑ
16:26
|
27.04.2024
To 'Μικρό Καρχαριάκι' έσπασε -εκτός από τα νεύρα των γονεών όλου του κόσμου- και το ρεκόρ θέασης στο YouTube.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα απολύτως ανούσιο και πάρα πολύ εκνευριστικό παιδικό τραγουδάκι είναι από σήμερα το δημοφιλέστερο βίντεο στην ιστορία του YouTube. To ‘Baby Shark’, το ‘Μικρό Καρχαριάκι’, ξεπέρασε τα επτά δισεκατομμύρια views και άφησε πίσω του σε θεάσεις το ‘Despacito’ των Πορτορικανών Λουίς Φόνσι και Ντάντι Γιάνκι.

Το ‘Baby Shark’ ανέβηκε για πρώτη φορά στο Youtube πριν από τέσσερα χρόνια, από τη ΝοτιοΚορεατική εταιρεία Pinkfong, η οποία είχε την έμπνευση να αναθέσει στον 10χρονο τότε Χόουπ Σεγκόιν την ποπ εκτέλεση ενός απλοϊκού παραδοσιακού παιδικού τραγουδιού και να τη συνοδεύσει με κάποιες στυλιζαρισμένες χορευτικές κινήσεις.

Το βίντεο έγινε viral αρχικά στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, μετά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη και -τελικά- κατέκτησε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το τραγουδάκι διαρκεί μόνο 1′ 21” αλλά αυτά τα 81 δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να κάνουν πολύ πλούσιους τους δημιουργούς του βίντεο και να πυροδοτήσουν μια σειρά από συναυλίες, περιοδείες, παιδικά βιβλία, κουκλάκια και διάφορα άλλα spin-offs που περιστρέφονται γύρω από το ‘Καρχαριάκι’.

Εννοείται ότι αν στα views του ‘Baby Shark’ προστεθούν και οι θεάσεις που έχουν οι μεταγλωττισμένες διασκευές του (όπως το ‘Μικρό Καρχαριάκι’), θα μιλάμε για ένα απλησίαστο ρεκόρ στο Youtube.

Εννοείται, επίσης, ότι ήδη έχουν υπάρξει μηνήσεις από διάφορους δημιουργούς που διατείνονται ότι η ιδέα για το Baby Shark ήταν δική τους και τους την έκλεψε η Pinkfong, αλλά η πιο ενδιαφέρουσα καταγγελία έγινε πρόσφατα, στις αρχές Οκτωβρίου, από κρατούμενους των φυλακών της Οκλαχόμα, οι οποίοι κατηγορούν τους δεσμοφύλακές τους ότι τους βασάνιζαν αναγκάζοντάς τους να ακούν κατ’ επανάληψη το ‘Μικρό Καρχαριάκι’.

Ο εισαγγελέας Ντέιβιν Πράτερ απηύθηνε κατηγορίες στους δεσμοφύλακες, με την αιτιολογία ότι η επανάληψη αυτού του τραγουδιού “μπορεί να προκαλέσει τραυματικό στρες στους κρατουμένους που ήδη καταπιέζονται ψυχολογικά μέσα στη φυλακή”.

Και όχι μόνο στους κρατουμένους, θα συμπληρώσουμε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα