ΑΘΗΝΑ
00:13
|
20.09.2024
Οι γιατροί ζητούν άμεσα lockdown – Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοινώνει περιορισμούς στις μετακινήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Ιταλίας ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα που στοχεύουν στην ανάσχεση της διασποράς της νόσου Covid-19 καθώς ο ημερήσιος απολογισμός των κρουσμάτων εμπνέει μεγάλη ανησυχία στις Αρχές.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ανθίσταται στις πιέσεις για την επιβολή ενός νέου πανεθνικού lockdown, το οποίο θα έχει δραματικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας. “Πάρα τις προσπάθειας ενίσχυσης του συστήματος δημόσιας υγείας η εξέλιξη της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες είναι ανησυχητική”, τόνισε ο Κόντε προειδοποιώντας ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας να μην επαρκούν σ’ έναν μήνα από τη συρροή ασθενών.

Ανάμεσα στα μέτρα που ελήφθησαν είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 με εξαίρεση για εκείνους που πηγαίνουν σε γιατρό ή νοσοκομείο, μέτρο που ίσχυε ήδη για τις περιφέρειες της Λομβαρδίας, της Καμπανίας και του Λάτσιο. Οι ιταλικές Αρχές σχεδιάζουν επίσης να περιορίσουν δραστικά τις μετακινήσεις στις σφοδρότερα πληγείσες περιοχές, ενώ θα μειωθεί κατά 50% ο αριθμός των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Τα εμπορικά κέντρα θα παραμένουν κλειστά τα Σαββατοκύριακα, κλείνουν όλα τα μουσεία, ενώ τα μαθήματα στα λύκεια θα διεξάγονται εξ αποστάσεως, διαδικτυακά. Ο Κόντε πρότεινε επίσης ένα σύστημα προειδοποίησης που χωρίζει την Ιταλία σε τρεις ζώνες κινδύνου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζουν τα μέτρα του Κόντε ανεπαρκή σε σχέση με εκείνα που έχουν ήδη ληφθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία.

Τον περασμένο μήνα η ιταλική Βουλή ενέκρινε τρία διατάγματα που καθιστούν μεταξύ άλλων υποχρεωτική τη χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους και υποχρεώνουν τα εστιατόρια και τα μπαρ να κλείνουν στις 18:00 κάθε βράδυ.




Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα