ΑΘΗΝΑ
13:06
|
04.06.2026
Ο Σουηδός πρωθυπουργός πάει Ουάσιγκτον ενόψει ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ώστε να γίνει το 32ο μέλος.
Ουλφ Κρίστερσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει σήμερα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησής του, Τομπίας Μπίλστρομ, ενόψει των προσπαθειών ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ ώστε να γίνει το 32ο μέλος σε περίοδο σφοδρής όξυνσης των γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων Δύσης-Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας υπέγραψε την Τρίτη τον νόμο που ενέκρινε την ένταξη της Σουηδίας στη στρατιωτική συμμαχία, ξεπερνώντας το τελευταίο εμπόδιο στην πορεία της Σουηδίας.

Η έγγραφη κατάθεση της επίσημης τεκμηρίωσης για την ένταξη της Σουηδίας στο Βορειοατλαντικό Σύμφωνο θα τερματίσει παράλληλα το τέλος της μιας πορείας δύο αιώνων στη διάρκεια των οποίων η Σουηδία απέφευγε τις στρατιωτικές συμμαχίες και τον πόλεμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: «Όχι στις fast track διαδικασίες στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος»

Συγκρούσεις μεταξύ του σομαλικού στρατού και πολιτοφυλακών που συμμαχούν με την αντιπολίτευση

Η Κίνα απαγόρευσε την είσοδο σε τέσσερις βουλευτές της Νέας Ζηλανδίας λόγω επίσκεψης στην Ταϊβάν

Δεν υφίσταται από σήμερα κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα