ΑΘΗΝΑ
14:14
|
28.09.2024
Στη φιλόλογο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αποφάσισε την ενοχή της καθηγήτριας που διδάσκει στο ΕΠΑΛ Υμηττού, για παραβίαση των μέτρων σχετικά με την πρόληψη ασθενειών, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε απροσδιόριστο αριθμό ατόμων, καθώς και για διατάραξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Στη φιλόλογο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με τους μαθητές του ΕΠΑΛ, η καθηγήτρια είναι αρνητής του κορονοϊού και ιδεολογικά αντίθετη στη χρήση μάσκας.

“Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει κορονοϊός, δεν παθαίνει κανείς τίποτα, δεν κολλάει κανείς” ανέφερε μαθητής του σχολείου.

Πάρα το γεγονός ότι είχε γίνει αναφορά και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η φιλόλογος επέμενε να μην φοράει μάσκα, ενώ παράλληλα δεν κρατούσε ούτε τις απαραίτητες αποστάσεις με τους μαθητές.

Την ενοχή της κατηγορουμένης και για τα δύο αδικήματα πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας, τονίζοντας στην αγόρευσή του ότι “το ζήτημα δεν είναι η χρήση της μάσκας, αλλά κυρίως ο σεβασμός στους νόμους. Αν ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν τους νόμους, οδηγούμαστε σε μια κοινωνία ανομίας”. 

“Μαθητής τής ζήτησε να φορέσει μάσκα επειδή έχει καρκινοπαθή μητέρα, η μητέρα του της έκανε αναφορά, η καθηγήτρια αρνούνταν να παραλάβει έγγραφα από τη διεύθυνση εκπαίδευσης και μας είπε “κατάλαβα πολύ αργά τι συνέβαινε και εξεπλάγην”. Πραγματικά το κατάλαβε πολύ αργά, αλλά αναρωτιέμαι αν έχει καταλάβει ακόμα και τώρα την επικινδυνότητα της κατάστασης, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και σε αυτούς που θα έρθουν” τόνισε ο εισαγγελέας.

Η τριμελής έδρα αποφάσισε την ενοχή της κατηγορούμενης κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ο πρόεδρος της έδρας που ζήτησε την αθώωσή της) και στην κατηγορούμενη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο εισαγγελέας πρότεινε επίσης να ανασταλεί μέρος της ποινής και όχι ολόκληρη και να διαταχθεί η κράτηση της καθηγήτριας για δέκα μέρες, αλλά η έδρα αποφάσισε τριετή αναστολή στην έκτιση της ποινής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα