ΑΘΗΝΑ
04:27
|
20.09.2024

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε για μια ακόμη φορά φρενίτιδα στα social media όταν νωρίς σήμερα το πρωί έγραψε στο Τwitter ότι “οι Πολωνοί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε για μια ακόμη φορά φρενίτιδα στα social media όταν νωρίς σήμερα το πρωί έγραψε στο Τwitter ότι “οι Πολωνοί (Poles) έκλεισαν”, αντί του “οι κάλπες (polls) έκλεισαν”.

“Είμαστε ΠΟΛΥ ψηλά, αλλά προσπαθούν να ΚΛΕΨΟΥΝ στις Εκλογές. Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να το κάνουν. Δεν μπορεί να καταμετρώνται οι ψήφοι όταν κλείσουν οι Πολωνοί!”, έγραψε στο Twitter προκαλώντας τις αντιδράσεις 60.000 χρηστών μέσα στα πρώτα 45 λεπτά που έκαναν το “PolesForTrump βάιραλ.

Σε μία πιο πικάντικη εκδοχή, αρκετοί χρήστες μετέφρασαν το “Poles” ως “strip pole” (το κοντάρι το οποίο χρησιμοποιούν οι χορεύτριες στριπτίζ), κάποιοι απ’ αυτούς αστειευόμενοι ότι ο Τραμπ έχει… “αλλού” το μυαλό του και άλλοι χλευάζοντάς τον ως “ηλίθιο”.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Πολωνού ευρωβουλευτή και πρώην υπουργού Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι ο οποίος διερωτήθηκε: “Πρώτα η εθνικιστική μας κυβέρνηση και τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ θέλουν να κλείσουν τους Πολωνούς; Γιατί;”

Ο πρόεδρος, βέβαια, αντικατέστησε λίγα λεπτά αργότερα την λέξη “Πολωνοί” (“Poles”) με την λέξη “Κάλπες” (“Polls”), αλλά ήταν ήδη πολύ αργά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα