ΑΘΗΝΑ
18:24
|
06.10.2024
Στην τελική ευθεία έχει πλέον εισέλθει η προεκλογική ''κούρσα'' στη Μπελίζ, για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 11 Νοεμβρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην τελική ευθεία έχει πλέον εισέλθει η προεκλογική ”κούρσα” στη Μπελίζ, για τις εκλογές που θα διεξαχθούν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου για την ανάδειξη του νέου κοινοβουλίου καθώς και του πρωθυπουργού της χώρας.

Οι τελευταίες γενικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 4 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια των οποίων το κόμμα του πρωθυπουργού Ντιν Μπάροου, το Ηνωμένο Δημοκρατικό Κόμμα (UDP), κέρδισε τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Στις φετινές εκλογές, υποψήφιος πρωθυπουργός για το κυβερνών συντηρητικό κόμμα είναι ο υπουργός Παιδείας, Πάτρικ Φέιμπερ, ενώ βασικός του αντίπαλος από το κεντροαριστερό Ενιαίο Κόμμα του Λαού (PUP) είναι ο Τζόνι Μπρισένο.

Άλλα δύο μικρότερα κόμματα, το Προοδευτικό Κόμμα Μπελίζ και το Λαϊκό Μέτωπο Μπελίζ διεκδικούν την είσοδό τους στο κοινοβούλιο.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ομάδα παρατηρητών για την εκλογική διαδικασία έχει αποστείλει και η Καραϊβική Κοινότητα.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα