ΑΘΗΝΑ
11:21
|
05.06.2026
Χιλιάδες οδηγοί στα οδικά δίκτυα της Νότιας Σουηδίας εγκλωβίστηκαν καθώς αιφνιδιάστηκαν από τον ξαφνικό χιονιά.
Δριμύς χιονιάς στη Σουηδία
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από 10 ώρες εγκλωβίστηκαν από το βράδυ της Τρίτης ως σήμερα χιλιάδες οδηγοί σε οδικά δίκτυα της νότιας Σουηδίας εξαιτίας «ανοιξιάτικης» σφοδρής χιονόπτωσης.

Ωστόσο, ο χιονιάς έπιασε στον «ύπνο» τις συνήθως πανέτοιμες αρμόδιες αρχές με αποτέλεσμα η κίνηση σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους της νότιας Σουηδίας να «κολλήσει» για ώρες καθώς οι δρόμοι είχαν γίνει απροσπέλαστοι.

 Οι αντιδράσεις ήταν τέτοιες που ανάγκασαν σήμερα τον Σουηδό υπουργό Υποδομών, Αντρέας Κάρλσον, να φύγει άρον-άρον από σύνοδο των ομολόγων του στις Βρυξέλλες και να επιτρέψει εκτάκτως στην Στοκχόλμη για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αργότερα επέρριψε την ευθύνη… στους οδηγούς οχημάτων και δη των μεγάλων φορτηγών που δεν είχαν τα κατάλληλα ελαστικά για τα αυτοκίνητά τους καθώς πολλοί είχαν αφαιρέσει τα χειμερινά και είχαν βάλει τα θερινά λάστιχα.

Από την άλλη παραδέχθηκε πως υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης στην συντήρηση των οδικών δικτύων.

Το ανοιξιάτικο χιόνι αναμένεται να συνεχιστεί και αύριο, Πέμπτη, σε ένα μέρος της νότιας Σουηδίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διεθνής Αμνηστία: Οι επικίνδυνες τακτικές της Ελληνικής Αστυνομίας μετατρέπουν κάθε ειρηνική διαμαρτυρία σε πεδίο μάχης

Αυτοκτονία στις φυλακές Κορυδαλλού

Στη μνήμη της 39χρονης Βασιλικής: Συγκέντρωση από τη Φεμινιστική Κίνηση Καλαμάτας

Ρυθμίσεις στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Μεταμόρφωσης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα