ΑΘΗΝΑ
14:31
|
20.09.2024
Η Αδελφότητα ζητά από την νέα κυβέρνηση της Ουάσινγκτον να διακόψει τους δεσμούς της με δικτατορικά καθεστώτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια δήλωση που εκδόθηκε από το μέλος του γραφείου Καθοδήγησης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, Ιμπραήμ Μουνίρ, δήλωσε ότι η νίκη του Μπάιντεν αποδεικνύει ότι ο αμερικανικός λαός εξακολουθεί να είναι σε θέση να επιβάλει τη θέλησή του και ζητά από την νέα κυβέρνηση της Ουάσινγκτον να διακόψει τους δεσμούς της με δικτατορικά καθεστώτα.

Η δήλωση συγκεκριμένα αναφέρει: “Με την ευκαιρία αυτή, καλούμε την εισερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση να επανεξετάσει προηγούμενες πολιτικές υποστήριξης για δικτατορίες σε όλο τον κόσμο. Προτρέπουμε την κυβέρνηση Μπάιντεν να αποκηρύξει τα εγκλήματα και τις βιαιότητες που διαπράχθηκαν από τα τυραννικά καθεστώτα κατά των δικαιωμάτων των λαών. Θεωρούμε πολιτικές που αγνοούν τις ελεύθερες επιλογές των ανθρώπων και οι οποίες ενισχύουν τις σχέσεις με αυταρχικά καθεστώτα ως απολύτως ακατάλληλες. Αντιπροσωπεύουν την επιλογή να σταθεί κανείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας”.

Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα “παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη των ελεύθερων επιλογών των ανθρώπων με την ελπίδα ότι θα οδηγήσουν σε σταθερά και δίκαια συστήματα στα οποία οι άνθρωποι απολαμβάνουν αξιοπρεπείς ζωές και στα οποία οι αξίες της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας, της ισότητας, της πολυφωνίας και της προστασίας του ανθρώπου”.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα