ΑΘΗΝΑ
21:02
|
30.04.2024
Για "πλήγμα στα εκκολαπτήρια του εξτρεμισμού" κάνουν λόγο οι αυστριακές Αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια εβδομάδα μετά τα τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη, οι αυστριακές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό υπόπτων που σχετίζονται με τις φονικές επιθέσεις, ενώ προβαίνουν και σε επιχειρήσεις για την εξάρθρωση εξτρεμιστικών ισλαμιστικών πυρήνων.

Το πρωί της Δευτέρας, στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Ραμσής”, αστυνομικοί πραγματοποίησαν εφόδους σε 60 διαμερίσματα και επιχειρήσεις στη Βιέννη και στις περιοχές της Στυρίας, της Καρινθίας και της Νότιας Αυστρίας.

Τουλάχιστον 30 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι διατηρούν δεσμούς με τη Χαμάς και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Γκρατς, 70 ακόμα ύποπτοι ανακρίνονται για πιθανές σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

“Καταφέραμε ένα πλήγμα στα εκκολαπτήρια του εξτρεμισμού”, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ, ενώ η Υπουργός Ένταξης Σουζάν Ράαμπ χαρακτήρισε τις επιδρομές “αποφασιστικό χτύπημα κατά της διάδοσης εξτρεμιστικών ιδεών στη Αυστρία”.

Στην ανακοίνωση της Εισαγγελίας ξεκαθαρίζεται ότι οι επιδρομές της Δευτέρας δεν σχετίζονται άμεσα με τις επιθέσεις στη Βιέννη. Γι’ αυτές έχουν ήδη συλληφθεί 16 ύποπτοι, με τις έρευνες των αρχών να συνεχίζονται τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ελβετία.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα