ΑΘΗΝΑ
12:34
|
19.05.2024
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανάρτησε μία μονταρισμένη φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στην οποία εμφανίζεται να κοιμάται και να ονειρεύεται.
Τι Ερντογάν, τι σουλτάνος...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την κρίση στις ισραηλινο-τουρκικές σχέσεις αντανακλά η σημερινή (και λίαν ασυνήθιστη για τα διπλωματικά ειωθότα) ανάρτηση του Ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών, Ίσραελ Κατζ.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ ανάρτησε μία μονταρισμένη φωτογραφία του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στην οποία εμφανίζεται να κοιμάται και να ονειρεύεται τον εαυτό του σε ρόλο οθωμανού Σουλτάνου.

«Ο Ερντογάν ονειρεύεται την επανίδρυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και συνεχίζει να επιτίθεται και να συκοφαντεί το Ισραήλ σήμερα στο Φόρουμ της Ιερουσαλήμ. Ο άνθρωπος της «Μουσουλμανικής Αδελφότητας» ονειρεύεται να κατακτήσει την Ιερουσαλήμ και να ηγηθεί του μουσουλμανικού κόσμου» γράφει ο Ισραηλινός αξιωματούχος, και απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο προσθέτει:

«Ερντογάν, μπορείς να συνεχίσεις να βλέπεις τις τηλεοπτικές σειρές Diriliş Ertuğrul και Osman και απλά να ονειρεύεσαι. Το Ισραήλ, όμως, δεν είναι αυτοκρατορία σταυροφόρων και η Ιερουσαλήμ, η πρωτεύουσα του Ισραήλ, δεν είναι η Κωνσταντινούπολη. Η Ιερουσαλήμ θα παραμείνει για πάντα πρωτεύουσα του εβραϊκού λαού. Γύρνα στην πραγματικότητα και σταμάτα να σέρνεις την Τουρκία σε σκοτεινά μέρη. Ντροπιάζεις την κληρονομιά του Ατατούρκ και τον τουρκικό λαό!»

Μένει να δούμε την απάντηση του γραφείου Τύπου του Τούρκου Προέδρου και εάν θα κινηθεί σε τόσο άκομψη (και διόλου διπλωματική) γλώσσα…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Δομινικανή Δημοκρατία: Στις κάλπες στη σκιά της βίας στη γειτονική Αϊτή

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα