ΑΘΗΝΑ
22:39
|
21.06.2024
Ο Ιρακλί Κομπαχίτζε τόνισε ότι οι χρηματοδοτούμενες από το εξωτερικό ΜΚΟ έχουν αποπειραθεί να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.
Ιρακλί Κομπαχίτζε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από ξένους οργανισμούς επιχείρησαν πραξικοπήματα στη Γεωργία κατά την περίοδο 2020-2023 και, ως εκ τούτου, η θέσπιση του νόμου για τους ξένους πράκτορες αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την επίτευξη της αποπολιτικοποίησης της κοινωνίας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Ιρακλί Κομπαχίτζε στη σελίδα του στο κοινωνικό δίκτυο X μετά από συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Συγκεκριμένα έγραψε:

Επέστησα την προσοχή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην ενεργό συμμετοχή ξένων χρηματοδοτούμενων οργανώσεων σε δύο απόπειρες επαναστάσεων στη Γεωργία μεταξύ 2020 και 2023. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισα ότι η θέσπιση του νόμου περί διαφάνειας αποτελεί τη σημαντικότερη προϋπόθεση για την επίτευξη της αποπολιτικοποίησης, η οποία αποτελεί την κύρια σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Επιπλέον, η γεωργιανή κυβέρνηση δεν έχει ακούσει ούτε ένα αντεπιχείρημα κατά του νόμου αυτού», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος για τους ξένους πράκτορες στη Γεωργία αποσκοπεί αποκλειστικά στην αύξηση της διαφάνειας και της λογοδοσίας των σχετικών οργανισμών σε σχέση με τη γεωργιανή κοινωνία.

Προηγουμένως, ο Μισέλ δήλωσε ότι εάν συνεχιστεί η τρέχουσα πολιτική, η Τιφλίδα μπορεί να χάσει την ευκαιρία της για ένα ευρωπαϊκό μέλλον.

Την 1η Μαΐου, το γεωργιανό κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση τον νόμο για τους ξένους πράκτορες, ο οποίος γίνεται διφορούμενα αντιληπτός τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Στη Γεωργία πραγματοποιούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και η ΕΕ δήλωσε ότι ο νόμος για τους ξένους πράκτορες είναι απαράδεκτος για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας κατηγόρησε τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ ότι υποστηρίζει αποσταθεροποιητικά σενάρια στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Νέα σφαγή αμάχων στον τάχα ασφαλή καταυλισμό αλ Μαουάσι

Σχέδιο de facto προσάρτησης τη Δυτικής Όχθης αποκαλύπτουν οι New York Times

Παραιτήθηκε στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αρμόδιος για τη διένεξη Ισραήλ-Παλαιστίνης

Μέτρα αντιπυρικής θωράκισης ζητά το ΚΚΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα