ΑΘΗΝΑ
19:19
|
04.06.2026
Οι αρχές του Βερολίνου απαγόρευσαν τις σημαίες και τα σύνεργα που σχετίζονται με την Ημέρα της Νίκης στις 8-9 Μαΐου.
Οι απαγορεύσεις είναι «μεροληπτικές και αντίθετες με το πνεύμα της μεταπολεμικής ιστορικής συμφιλίωσης των λαών της Ρωσίας και της Γερμανίας», τόνισαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ρωσική πρεσβεία στη Γερμανία θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση των αρχών του Βερολίνου να απαγορεύσουν τις σημαίες και τα σύνεργα που σχετίζονται με την Ημέρα της Νίκης στις 8-9 Μαΐου, και η απαγόρευση πρέπει να αρθεί, ανέφεραν διπλωμάτες σε ανακοίνωσή τους, μεταδίδει το TASS.

«Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση των αρχών του Βερολίνου, σύμφωνα με την οποία στις 8-9 Μαΐου 2024, θα απαγορεύεται η επίδειξη σημαιών, συμβόλων και άλλων σύνεργων που σχετίζονται με την Ημέρα της Νίκης και την απελευθέρωση της Γερμανίας και της Ευρώπης από τον ναζισμό. Τα κύρια μνημεία του σοβιετικού πολέμου είναι το Πανό της Νίκης, οι κορδέλες του Αγίου Γεωργίου, στοιχεία ιστορικών στρατιωτικών στολών των κρατών του αντιχιτλερικού συνασπισμού, τραγούδια των χρόνων του πολέμου», ανέφερε η πρεσβεία.

«Απαιτούμε την πλήρη ακύρωση των σχετικών απαγορεύσεων. Τις θεωρούμε μεροληπτικές και αντίθετες με το πνεύμα της μεταπολεμικής ιστορικής συμφιλίωσης των λαών της Ρωσίας και της Γερμανίας», τόνισαν οι Ρώσοι διπλωμάτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου της δήθεν εκεχειρίας

Συνάντηση του ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Παναμά

Η Κίνα αντιτίθεται στους εμπορικούς περιορισμούς των ΗΠΑ με το πρόσχημα της «καταναγκαστικής εργασίας»

Η Κίνα απαγόρευσε την είσοδο σε τέσσερις βουλευτές της Νέας Ζηλανδίας λόγω επίσκεψης στην Ταϊβάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα