ΑΘΗΝΑ
14:31
|
20.09.2024
Τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 24 από τις κεντρικές περιοχές της Γάζας, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Νέος εκτοπισμός για τους κατοίκους του προσφυγικού καταυλισμού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινά στρατιωτικά άρματα μάχης συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την προέλασή τους, εισβάλλοντας βαθύτερα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, ενώ στην περιοχή μαίνονται μάχες μεταξύ ανδρών της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν την κατάσταση ως εξαιρετικά τρομερή καθώς γίνονται μαζικές εκκενώσεις Παλαιστινίων προς το δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας. Πρόκειται για κατοίκους που είχαν μεταφερθεί από το ένα μέρος στο άλλο κατά την προηγούμενη στρατιωτική εισβολή στον προσφυγικό καταυλισμό και τώρα, αναγκάζονται και πάλι να φύγουν.

Χθες, Σάββατο, ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για επιχείρηση προκειμένου να εμποδιστεί η Χαμάς να αποκαταστήσει τις στρατιωτικές της ικανότητες στην περιοχή.

«Εντοπίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες προσπάθειες της Χαμάς για αποκατάσταση των στρατιωτικών της δυνατοτήτων στη Τζαμπάλια. Επιχειρούμε για να εξαλείψουμε αυτές τις προσπάθειες», δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις που δρούσαν στην περιοχή Ζεϊτούν της πόλης της Γάζας σκότωσαν περίπου 30 Παλαιστίνιους μαχητές.

Το Ισραήλ κάλεσε το Σάββατο τους Παλαιστίνιους σε περισσότερες περιοχές της νότιας πόλης Ράφα της Γάζας να εκκενώσουν και να κατευθυνθούν σε αυτό που αποκαλεί διευρυμένη ανθρωπιστική περιοχή στο αλ-Μαουάσι, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι ο στρατός συνεχίζει τα σχέδιά του για χερσαία επίθεση.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, ένας εκπρόσωπος του στρατού κάλεσε επίσης τους κατοίκους και τους εκτοπισμένους στην περιοχή Τζαμπάλια της βόρειας Γάζας και 11 άλλες γειτονιές στον θύλακα να πάνε αμέσως σε μέρη δυτικά της πόλης της Γάζας.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι τουλάχιστον 37 Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων οι 24 από τις κεντρικές περιοχές της Γάζας, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλο τον θύλακα, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Νέα Καληδονία και Μαρτινίκα φέρνουν πονοκεφάλους στη Γαλλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα