ΑΘΗΝΑ
01:01
|
29.09.2024
Άλλοι επικεφαλής υπουργείων και υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση.
Εκτός του νέου υπουργικού συμβουλίου του Πούτιν ο Σεργκέι Σοϊγκού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής 12/5 ο Σεργκέι Σοϊγκού, αφού ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, αντικαθιστώντας τον Νικολάι Πατρούσεφ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε για αντικαταστάτη του Σοϊγκού, στη θέση του υπουργού Άμυνας, τον Αντρέι Μπελοούσοφ, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης.

«Στο πεδίο της μάχης σήμερα, νικητής είναι αυτός που είναι πιο ανοιχτός στην καινοτομία», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Επομένως, σε αυτό το στάδιο, ο πρόεδρος έχει αποφασίσει να ηγηθεί του υπουργείου Άμυνας ένας πολίτης», δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του Κρεμλίνου. Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες ο ρωσικός στρατός καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στο Χάρκοβο της Ουκρανίας.

Ποιος είναι ο Αντρέι Μπελοούσοφ

Το 2000, ο Μπελοούσοφ διορίστηκε μη υπηρεσιακός σύμβουλος του Ρώσου πρωθυπουργού και έξι χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο υπουργείο Οικονομίας ως αναπληρωτής υπουργός. Το διάστημα 2008-2012, ήταν διευθυντής του τμήματος οικονομικών και χρηματοοικονομικών του κυβερνητικού μηχανισμού, τα ίδια χρόνια που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν πρωθυπουργός.

Το 2012 έγινε υπουργός Οικονομίας, ενώ από το 2013 έως το 2020, ο Μπελοούσοφ διετέλεσε σύμβουλος του Ρώσου προέδρου. Από το 2020, εργάστηκε ως πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός. Όταν ο πρωθυπουργός, Μιχαήλ Μισούστιν, αρρώστησε με κορονοϊό το 2020, ο Μπελοούσοφ ανέλαβε προσωρινά καθήκοντα πρωθυπουργού.

Άλλοι επικεφαλής υπουργείων και υπηρεσιών ασφαλείας, καθώς και ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, θα διατηρήσουν τις θέσεις τους στην κυβέρνηση. Ο Ρώσος πρόεδρος πρότεινε επίσης τον διορισμό του Μπόρις Κοβάλτσουκ ως Προέδρου του Λογιστικού Επιμελητηρίου, μια θέση που είναι κενή εδώ και ενάμιση χρόνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η απόφαση για τον διορισμό του Μπελοούσοφ ως υπουργού Άμυνας συνδέεται με την ανάγκη «να γίνει η οικονομία του μπλοκ ασφαλείας μέρος της οικονομίας της χώρας».

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας, Βαλέρι Γκερασίμοφ, θα διατηρήσει τη θέση του, τόνισε ο Πεσκόφ. Ο διορισμός του Μπελοούσοφ «δεν θα αλλάξει σε καμία περίπτωση το τρέχον σύστημα συντονισμού» όσον αφορά τα αμυντικά ζητήματα, σημείωσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα