ΑΘΗΝΑ
15:38
|
20.09.2024
Ο Κουρτ Κάμπελ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αμφισβήτησε ευθέως την δυνατότητα του Ισραήλ να πετύχει ολοκληρωτική νίκη στον πόλεμο στη Γάζα ενάντια στη Χαμάς.
Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κουρτ Κάμπελ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κουρτ Κάμπελ είπε φωναχτά αυτό που σκέφτονται πολλοί, εντός και εκτός της κυβέρνησης του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, σε σχέση με τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα: «Δεν είναι πιθανή ούτε εφικτή η απόλυτη νίκη που επιδιώκει το Ισραήλ».

Ο Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας σε ΝΑΤΟϊκή σύνοδο Νεολαίας(!) στο Μαϊάμι ανέφερε στο πλαίσιο ομιλίας του:

«Μερικές φορές ακούμε προσεκτικά τους Ισραηλινούς ηγέτες να μιλάνε για την ιδέα μίας σαρωτικής νίκης στο πεδίο της μάχης, να αναφέρονται σε μία ολική νίκη. Δεν θεωρώ πως πιστεύουμε ότι αυτό είναι πιθανό ή δυνατόν και πως αυτό μοιάζει εν πολλοίς με τις καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε εμείς μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όπου ακόμη και όταν απομακρύνθηκαν πληθυσμοί αμάχων και υπήρξε πολλή βία… οι εξεγέρσεις συνεχίστηκαν».

 Τα σχόλια του Κάμπελ διατυπώνονται στο φόντο των αμέτρητων προειδοποιήσεων των ΗΠΑ προς την ισραηλινή κυβέρνηση πολέμου του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ενάντια σε μία ολομέτωπη χερσαία επιχείρηση στη Ράφα της νότιας Γάζας, όπου είχε καταφύγει ως τις 6 Μαΐου πάνω από 1,2 εκατ. άμαχοι και τώρα μέσα σε μία βδομάδα έχουν φύγει σχεδόν μισό εκατομμύριο άμαχοι…

Ο Κουρτ Κάμπελ ανέφερε πως το πιο αποτελεσματικό θα είναι η εξεύρεση μίας «πολιτικής λύσης» που είναι διαφορετική από άλλες στο παρελθόν δεδομένου ότι «πολλές χώρες θέλουν να δουν μία πολιτική λύση υπέρ του σεβασμού των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων».

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, είχε αναφέρει πως η κυβέρνησή του δεν βλέπει τους θανάτους άνω των 35.000 Παλαιστινίων στη Γάζα ως γενοκτονία και διαβεβαίωσε πως μολονότι οι ΗΠΑ θέλουν «να δουν την Χαμάς να ηττάται» μία μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα θα ήταν «λάθος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Ινδία: «Παραπλανητικό» το δημοσίευμα ότι πουλήσαμε οβίδες στους Ουκρανούς

Τραμπ: Θα φταίνε οι Εβραίοι αν χάσω τις εκλογές

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα