ΑΘΗΝΑ
21:30
|
28.09.2024
«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση έναντι όσων επιδιώκουν να διευκολύνουν τις μεταφορές όπλων και άλλων υλικών που ενισχύουν τον πόλεμο της Ρωσίας».
Οι σημαίες Βόρειας Κορέας και Ρωσίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες κυρώσεις σε δύο Ρώσους πολίτες και τρεις ρωσικές εταιρίες για διευκόλυνση της μεταφοράς όπλων μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Κορέας επέβαλαν απόψε οι ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Μπράιν Νέλσον, παραδέχθηκε απροκάλυπτα την ανάμιξη των ΗΠΑ στις στρατιωτικές και εμπορικές σχέσεις τρίτων χωρών λέγοντας πως πρόκειται για τον τελευταίο γύρο αμερικανικών κυρώσεων με στόχο «τη διατάραξη και την  έκθεση της μεταφοράς όπλων» μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ αλλά και την παρεμπόδιση της εντεινόμενης στρατιωτικής συνεργασίας.

«Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν δράση έναντι όσων επιδιώκουν να διευκολύνουν τις μεταφορές όπλων και άλλων υλικών που ενισχύουν τον πόλεμο της Ρωσίας» είπε ανερυθρίαστα τη στιγμή που οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ έχουν ήδη δώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια ευρείας γκάμας όπλων και πυρομαχικών.

Οι αμερικανικές κυρώσεις ανακοινώθηκαν λίγες ώρες μετά τη σημερινή συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο στη διάρκεια της οποίας αποφάσισαν να εμβαθύνουν τη διμερή στρατηγική συνεργασία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα