ΑΘΗΝΑ
23:56
|
05.10.2024
Τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρία άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών, σήμερα Κυριακή τα ξημερώματα, μεταξύ ενόπλων με στρατιωτική στολή και φρουρών ασφαλείας ενός ανώτερου πολιτικού, στην πρωτεύουσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (DRC) με τις Αρχές να κάνουν λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο στρατός του Κονγκό ανακοίνωσε ότι ότι απέτρεψε μια απόπειρα πραξικοπήματος στην Κινσάσα, την πρωτεύουσα της χώρας και οι δράστες συνελήφθησαν.

«Η απόπειρα πραξικοπήματος ματαιώθηκε από τις δυνάμεις άμυνας και ασφαλείας στην πρωτεύουσα Κινσάσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού, στρατηγός Σιλβέιν Έκενγκε, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του. «Ο στρατός διαβεβαιώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ζητά από τους κατοίκους της Κινσάσα να συνεχίσουν ήρεμα τις δουλειές τους», ανέφερε, ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για συλλήψεις.

Ο πολιτικός που στοχοποιήθηκε ήταν ο Βιτάλ Καμέρ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης. Δύο από τους φρουρούς του καθώς και ένας από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φορούσαν στολές με σημαίες του Ζαΐρ, ενώ σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, ισχυρίστηκαν ότι «θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση στη διαχείριση της δημοκρατίας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα