ΑΘΗΝΑ
04:54
|
21.09.2024
Στις κάλπες προσήλθαν την Τετάρτη οι κάτοικοι της Μαδαγασκάρης εν όψει των βουλευτικών εκλογών στην χώρα.
Οι εκλογές στη χώρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ψηφοφόροι στη Μαδαγασκάρη προσήλθαν στις κάλπες την Τετάρτη για να εκλέξουν τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης, της κάτω βουλής του κοινοβουλίου.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 6.00 π.μ. τοπική ώρα και έκλεισαν στις 5.00 μ.μ. για 11,6 εκατομμύρια ψηφοφόρους, σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή.

Περισσότεροι από 450 υποψήφιοι διεκδικούν 163 έδρες στην Εθνοσυνέλευση.

Το κυβερνών κόμμα Tanora Malagasy Vonona επιδιώκει να επεκτείνει τη νομή του στην εξουσία. Το κόμμα κέρδισε 84 από τις 151 έδρες στις τελευταίες εκλογές.

Άλλα μεγάλα κόμματα που έχουν κατεβάσει υποψηφίους στις εκλογές είναι το Groupe Parlementaire Uni pour la République (Ενωμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα) και το Tiako I Madagasikara (Αγαπώ τη Μαδαγασκάρη).

Διεθνείς παρατηρητές της Αφρικανικής Ένωσης με επικεφαλής την Karine Kakasi Siaba καθώς και της Κοινότητας Ανάπτυξης της Νότιας Αφρικής (SADC) με επικεφαλής τη δικαστή Florence Mumba, πρώην πρόεδρο της εκλογικής επιτροπής της Ζάμπια, είναι μεταξύ αυτών που παρακολουθούν τις εκλογές σε 120 περιφέρειες.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Andry Rajoelina κέρδισε μια τρίτη προεδρική θητεία σε εκλογές που αμαυρώθηκαν από τη χαμηλή συμμετοχή των ψηφοφόρων και το μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα