ΑΘΗΝΑ
12:03
|
28.04.2024
Οργή για την απόφαση και διαμαρτυρίες με σύνθημα: “Η δαντέλα δεν είναι συγκατάθεση”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο Περού η αθωωτική απόφαση ενός βιαστή με τους δικαστές να αποφαίνονται ότι το κόκκινο χρώμα των εσωρούχων του θύματος έδειχνε τη συγκατάθεσή του. Το Ποινικό Δικαστήριο στην πόλη Ίκα έκρινε ότι τα κόκκινα δαντελωτά εσώρουχα του θύματος έδωσαν στον κατηγορούμενο την εντύπωση ότι ήταν πρόθυμη για τη σεξουαλική πράξη. Οι δικαστές, όπως σημειώνει το RT και η βρετανική Daily Mail, δήλωσαν ότι το θύμα δεν ήταν ντροπαλό και συνεσταλμένο και η απόδειξη ήταν η επιλογή των εσωρούχων τους.

“Αυτός ο τύπος γυναικείου εσώρουχου χρησιμοποιείται συνήθως σε ειδικές περιστάσεις και οδηγούν σε στιγμές οικειότητας, γεγονός που δίνει την εντύπωση πως η γυναίκα είναι προετοιμασμένη ή πρόθυμη να προβεί σε σεξουαλική σχέση με τον κατηγορούμενο”, αναγράφεται στην αναφορά των δικαστών.

Το θύμα της υπόθεσης δήλωσε πως έπεσε αναίσθητη ξυπνώντας την επόμενη μέρα γυμνή στο κρεβάτι του βιαστή. Ο ίδιος επικαλέστηκε ότι το θύμα θέλει να τον εκδικηθεί.

Την επομένη της απόφασης πλήθος γυναικών φορώντας κόκκινα εσώρουχα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Ίκα με σύνθημα τους “μην χρησιμοποιείτε τα εσώρουχα για να δικαιολογήσετε τον βιασμό”, “η δαντέλα δεν είναι συγκατάθεση”.

Η Γενική Εισαγγελία του Περού έχει ήδη αιτηθεί την ακύρωση της απόφασης και τη διεξαγωγή νέας δίκης σε διαφορετικό δικαστήριο. Η Υπηρεσία Ελέγχου της Δικαιοσύνης του Περού (OCMA), επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για τα παραπτώματα των δικαστών, ενώ αναμένεται να αποφασίσει εάν πρέπει να διεξαχθεί και πειθαρχική έρευνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα