ΑΘΗΝΑ
00:25
|
29.09.2024
Ο Νετανιάχου είπε σήμερα στους βουλευτές πως το Ισραήλ «μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο για 6 βδομάδες» αλλά όχι σε μόνιμη βάση.
Νετανιάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «ατελή» απέκρουσε σήμερα την πρόταση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την εκεχειρία στη Γάζα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εκτιμώντας πως υπάρχουν «κενά» σε σημαντικά σημεία τής.

«Ο ισχυρισμός ότι συμφωνήσαμε σε μία εκεχειρία δίχως να έχουν εκπληρωθεί οι όροι μας είναι ανακριβής» είπε απευθυνόμενος σε βουλευτές της επιτροπής Ξένων Υποθέσεων και Άμυνας της Κνέσετ σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας Τhe Times of Israel. Ανέφερε επίσης πως «ο πόλεμος θα σταματήσει για να έρθουν πίσω οι όμηροι και μετά θα κάνουμε συζητήσεις» και πως «υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες που ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν τις δημοσιοποίησε».

Πληροφορίες του ισραηλινού Καναλιού 12 ανέφεραν πως ο Νετανιάχου είπε στους βουλευτές πως το Ισραήλ «μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο για 6 βδομάδες» αλλά όχι σε μόνιμη βάση. «Το Ιράν και οι άλλοι εχθροί μας παρακολουθούν» φέρεται να συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ επέμεινε πως ο βασικός στόχος του πολέμου παραμένει η πλήρης συντριβή της Χαμάς…

Τι προβλέπει το σχέδιο Μπάιντεν

Το βράδυ της Παρασκευής, 31 Μαΐου, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μία πρόταση τριών φάσεων για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα, την ανοικόδομησή της και την απελευθέρωση των ομήρων.

Η πρώτη φάση προτείνεται να έχει διάρκεια 6 εβδομάδων και περιλαμβάνει: «πλήρη και ολοκληρωτική κατάπαυση του πυρός», την απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων «από όλες τις κατοικημένες περιοχές της Γάζας», την απελευθέρωση αριθμού ομήρων, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, ηλικιωμένων και τραυματιών με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων.

Η δεύτερη φάση αναφέρεται στην απελευθέρωση όλων των ζωντανών ομήρων και προβλέπει κατάπαυση πυρός με «οριστική παύση των εχθροπραξιών» και πλήρη απόσυρση του ισραηλινού στρατού από το σύνολο της Λωρίδας της Γάζας.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει την επιστροφή των λειψάνων των ομήρων που βρίσκονται στη Γάζα και την έναρξη ενός «μεγάλου σχεδίου ανοικοδόμησης» της Γάζας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα