ΑΘΗΝΑ
00:31
|
06.10.2024
Αναλυτές εκτιμούν ότι τελικά η νίκη Μόντι δεν θα είναι τόσο ευρεία όσο προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.
H καταμέτρηση αναμένεται να συνεχιστεί όλη την ημέρα, καθώς πρέπει συνολικά να καταμετρηθούν οι ψήφοι περίπου 642 εκατομμυρίων πολιτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άνετο προβάδισμα του κόμματος Bharatiya Janata του νυν πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, έναντι του πλησιέστερου αντιπάλου του δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα, από την εκλογική επιτροπή της Ινδίας που δημοσιοποιήθηκαν, σήμερα το πρωί.

Τρεις ώρες μετά την έναρξη της καταμέτρησης, το ινδουιστικό εθνικιστικό BJP του Μόντι προηγείται σε 239 εκλογικές περιφέρειες, ενώ μαζί με τους συμμάχους του της Εθνικής Δημοκρατικής Συμμαχίας (NDA) φαίνεται να καταλαμβάνει 286 έδρες και την απόλυτη πλειοψηφία της Λοκ Σαμπά, της Βουλής, που αποτελείται από 542 μέλη.

Το Ινδικό Εθνικό Κογκρέσο του Ραχούλ Γκάντι, φαίνεται να προηγείται σε μόλις 96 εκλογικές περιφέρειες και να καταλαμβάνει 197 έδρες μαζί με τους συμμάχους του.

Αναλυτές εκτιμούν ότι τελικά η νίκη Μόντι δεν θα είναι τόσο ευρεία όσο προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις, γεγονός που δημιούργησε νευρικότητα και στις αγορές, με τους δείκτες NIFTY 50 και S&P BSE Sensex να καταγράφουν πτώση της τάξης του 2%.

Η Εκλογική Επιτροπή δεν δημοσιοποιεί στοιχεία για το ποσοστό των ψήφων που συγκεντρώθηκαν, αλλά η καταμέτρηση αναμένεται να συνεχιστεί όλη την ημέρα, καθώς πρέπει συνολικά να καταμετρηθούν οι ψήφοι περίπου 642 εκατομμυρίων πολιτών, που συμμετείχαν στις διάρκειας έξι εβδομάδων εκλογές, που ξεκίνησαν στις 19 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέση Ανατολή: Στα πρόθυρα περιφερειακού πολέμου, ίσως του μεγαλύτερου στην Ιστορία της

Η Τράπεζα της Αγγλίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο πετρελαϊκού σοκ στη Μέση Ανατολή

Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη δημιουργία επιπλέον 49 ταξιαρχιών με 5.000 στρατιώτες σε κάθε μία

ΣΥΡΙΖΑ: Και επισήμως υποψήφιος για Πρόεδρος ο Απόστολος Γκλέτσος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα