ΑΘΗΝΑ
00:41
|
20.09.2024
Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τη δηλητηρίαση μαθητών που είχαν καταναλώσει γεύματα παρασκευασμένα από την εταιρεία. 
Οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εργοστάσιο σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, αναφορικά με το «μυστήριο» που περιβάλει το εργοστάσιο της εταιρίας «Γιαννίτσης Group» στη Λαμία, το οποίο, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, τυλίχθηκε στις φλόγες μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την μαζική δηλητηρίαση μαθητών που κατανάλωσαν τα γεύματά του.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή»,  κατά τη διάρκεια αυτοψίας από την Πυροσβεστική, στον χώρο του εργοστασίου στη Λαμία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως πειστήρια, πρώτες ύλες για την παρασκευή γευμάτων. Σε κάποιες περιπτώσεις υλικά που εντοπίστηκαν είχαν λήξει εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Ακόμη, σύμφωνα με την εφημερίδα, για ανάκριση κλήθηκε υπάλληλος του εργοστασίου, ο οποίος εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας να βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά, από την οποία διασώθηκε μόνο ο χώρος παρασκευής των φαγητών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην κατάθεσή του ο υπάλληλος «κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του στον χώρο». Να σημειωθεί πως έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τους ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο επιστάτης και αναμένεται να κληθούν και άλλα πρόσωπα.

Επιπλέον, λόγω της ταχείας εξάπλωσης της πυρκαγιάς οι ανακριτικοί υπάλληλοι πήραν δείγματα από το εσωτερικό του εργοστασίου, τα οποία έστειλαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. σε αναζήτηση τυχόν εύφλεκτου υλικού. Δεν έχουν ωστόσο προκύψει αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Βρήκαν πτώμα γυναίκας σε παραλία της Πάτρας

Ιταλία: Δύο αγνοούμενοι από την κακοκαιρία Boris

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα