ΑΘΗΝΑ
15:24
|
28.09.2024
Απίθανα φαίνονται τα αιτήματα της Ουκρανίας για ειρηνευτικές συνομιλίες λόγω της επιτυχίας του ρωσικού στρατού στην πρώτη γραμμή.
Ζελένσκι και Μπάιντεν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα αιτήματα της Ουκρανίας για ειρηνευτικές συνομιλίες φαίνονται απίθανα λόγω της επιτυχίας του ρωσικού στρατού στην πρώτη γραμμή, γράφει το Responsible Statecraft.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα:

Τώρα, μετά από περίπου ενάμιση χρόνο βίαιου αδιεξόδου, οι στρατιωτικοί υπολογισμοί έχουν μετατοπιστεί υπέρ της Ρωσίας, γι’ αυτό και τα αιτήματα της Ουκρανίας – και η ίδια η σύνοδος κορυφής (στην Ελβετία – σ.σ.) – φαίνονται λίγο φανταστικά.

Το άρθρο σημειώνει ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απέρριψε το αίτημα του Ζελένσκι να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής, αποφασίζοντας αντ’ αυτού να μεταβεί στην Καλιφόρνια για να συγκεντρώσει χρήματα για την προεκλογική του εκστρατεία.

Το δημοσίευμα αναφέρει παρακάτω:

Η σύνοδος κορυφής στην Ελβετία θα περιλαμβάνει αναμφίβολα σοβαρές διαπραγματεύσεις για σημαντικές πτυχές του ουκρανικού σχεδίου. Αλλά όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι αυτό δεν θα μας φέρει ούτε εκατοστό πιο κοντά στο τέλος του πολέμου.

Η Ελβετία θα πραγματοποιήσει διάσκεψη για την Ουκρανία στις 15-16 Ιουνίου κοντά στην πόλη της Λουκέρνης. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι από περίπου 160 χώρες. Παράλληλα, η Ρωσία δεν προσκλήθηκε στην εκδήλωση.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε ότι η Μόσχα δεν θα συμμετάσχει και δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε«”άλλη μια συνάντηση σύμφωνα με τη φόρμουλα του Βλαντιμίρ Ζελένσκι». Ο πρέσβης στη Βέρνη Σεργκέι Γκαρμόνιν εξήγησε ότι η Ρωσία αρνείται να συμμετάσχει στην εκδήλωση, καθώς σκοπός της διάσκεψης είναι να δοθεί τελεσίγραφο στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα