ΑΘΗΝΑ
15:19
|
28.09.2024
Πτηνά, σκύλοι, γάτες και φίδια σε κλουβιά παραδόθηκαν στο έλεος της φωτιάς που κατέκαψε έως και 100 καταστήματα.
Χιλιάδες ζώα κάηκαν ζωντανά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 1.000 ζώα κάηκαν ζωντανά μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε στη διάσημη υπαίθρια αγορά Τσατουτσάκ της Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Από τη φωτιά, καταστράφηκαν σχεδόν 100 καταστήματα, ολοσχερώς.

Πτηνά, σκύλοι, γάτες, αρουραίοι, σαύρες και φίδια σε κλουβιά παραδόθηκαν στο έλεος της φωτιάς, η οποία έπληξε τη ζώνη κατοικίδιων ζώων της αγοράς. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες οι αρχές της Μπανγκόκ αποδίδουν την εκδήλωση της φωτιάς σε βραχυκύκλωμα ενώ σημειώνουν πως δεν έχουν μέχρι στιγμής αναφερθεί ανθρώπινα θύματα ή τραυματισμοί. 

Η υπαίθρια αγορά Τσατουτσάκ είναι μία από τις μεγαλύτερες της νοτιοανατολικής Ασίας. Δεκάδες χιλιάδες καταστήματα συνωστίζονται στα στενά σοκάκια της περιοχής. Θεωρείται επίσης ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για αγορές του Σαββατοκύριακου, ο οποίος προσελκύει σχεδόν 200.000 τουρίστες σε εβδομαδιαία βάση. Η ζώνη πώλησης κατοικίδιων ζώων είναι ανοικτή καθημερινά. Πρόκειται για περίπου τέσσερα από τα 27 τμήματα της αγοράς και είναι αναμφισβήτητα το πιο αμφιλεγόμενο εμπόριο στην περιοχή. Η συγκεκριμένη ζώνη υπόκειται σε τακτικές επιθεωρήσεις και έχει επικριθεί για τις κακές συνθήκες διαβίωσης των ζώων, γεγονός που φέρεται να έχει οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ασθενειών και θανάτου.

Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές στα περισσότερα από τα 118 καταστήματα στη ζώνη κατοικίδιων ζώων, η οποία καλύπτει περίπου 1.400 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με τον προκαταρκτικό έλεγχο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι εκ των ιδιοκτητών των καταστημάτων ζουν στην αγορά, αλλά δεν είναι προς το παρόν σαφές πόσοι βρίσκονταν εκεί τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αττική: Τροχαίο δυστύχημα στον Άγιο Δημήτριο

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα