ΑΘΗΝΑ
01:17
|
25.09.2024
Σε κοινή δήλωσή τους σχετικά με τη συμφωνία, οι μέτοχοι της Λάβδας εξέφρασαν «ενθουσιασμό» γιατί η εταιρία βρίσκει στην ΙΟΝ «έναν σημαντικό συνέταιρο».
Οι εμβληματικές καραμέλες βουτύρου της εταιρίας Λάβδας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην εξαγορά του 75% της καραμελοποιίας Λάβδας ΑΕ προχώρησε σήμερα η σοκολατοποιΐα ΙΟΝ.

Σε ανακοίνωση της εταιρίας ΙΟΝ αναφέρεται πως η «συνένωση» των δύο ελληνικών εταιριών θα δημιουργήσει «οικονομίες κλίμακος και θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ανάπτυξή τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, δημιουργώντας επιπλέον αξία για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές».

Η ΙΟΝ, με ιστορία 94 ετών, δραστηριοποιείτο και στον κλάδο της καραμέλας από το 1930 έως το 2016, διαθέτοντας στην αγορά, εμβληματικά προϊόντα.

Η Λάβδας δραστηριοποιείται από το 1953 στον χώρο της καραμελοποιίας, με μεγάλη επιτυχία στην Ελληνική αγορά ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισχωρήσει στις αγορές της Ευρώπης, των Η.Π.Α., της Ασίας και των Αραβικών κρατών όπου απευθύνει περισσότερο από το 50% των προϊόντων της. Τελευταία μεγάλη επιτυχία αποτελεί η δημιουργία του προϊόντος ZERO.

Ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΙΟΝ αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της εξαγοράς, δήλωσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας μια ακόμα ιστορική ελληνική εταιρεία, την Λάβδας.

Σπύρος Θεοδωρόπουλος

Σε κοινή δήλωσή τους σχετικά με τη συμφωνία, οι μέτοχοι της Λάβδας εξέφρασαν «ενθουσιασμό» γιατί η εταιρία βρίσκει στην ΙΟΝ «έναν σημαντικό συνέταιρο» που με την καθοδήγησή του «και την ενσωμάτωση της δικής μας τεχνογνωσίας στο πεδίο της καραμέλας, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να καινοτομούμε, παραμένοντας πιστοί στην ποιότητα και στις αξίες που δημιούργησαν τις μάρκες και τη μοναδική μας κληρονομιά».

Η εταιρία Λάβδας

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1953 από τον Φάνη Λάβδα και τον τότε συνέταιρό του Γιώργο Παλαιολόγο. Τα αρχικά των επωνύμων των δύο ιδρυτών Παλ (Παλαιολόγος) και Λα (Λάβδας) συνέθεσαν την τότε επωνυμία της επιχείρησης σε Παλλάς, με τη πρώτη μικρή μονάδα να στήνεται στην οδό Κεραμεικού.

Μετά την αποχώρηση του Γ.Παλαιολόγου το 1958 ο Φάνης Λάβδας ανέλαβε εξ’ολοκλήρου τη διεύθυνση της εταιρείας που σταδιακά μετονομάσθηκε σε Λάβδας.

Από το 1991 η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές και το 1996 ολοκλήρωσε το νέο εργοστάσιο της στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που ανήρτησε στο ΓΕΜΗ η εταιρεία στο τιμόνι της οποίας βρίσκονται τα παιδιά του ιδρυτή Φάνη Λάβδα, Μιχάλης και Αλέξανδρος, ο κύκλος εργασιών στη χρήση 2022 ανήλθε σε 24,42 εκατ. ευρώ, από 17,71 εκατ. ευρώ επαναφέροντάς την σε επίπεδα που της εξασφαλίζουν κερδοφορία, έπειτα από αρκετά χρόνια προκλήσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο τζακπότ στο Τζόκερ

Ρωσία: 49% πάνω τα έσοδα λόγω εξαγωγής πετρελαίου,φυσικού αερίου

Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας: Πακέτο μέτρων με μείωση των επιτοκίων για την τόνωση της οικονομίας

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη σε ιδιοκτήτες ταξί: Κανείς υπεράνω του νόμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα