ΑΘΗΝΑ
08:14
|
28.09.2024
Η αποστολή του ρωσικού πολεμικού ναυτικού κατέφτασε στην πρωτεύουσα της Κούβας.
Ρώσοι πεζοναύτες
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας σημείωσε ότι η επίσκεψη των ρωσικών σκαφών συμμορφώνεται πλήρως με τους διεθνείς κανόνες. Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα και η ανάπτυξή τους δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή, τόνισε το υπουργείο.

Η ναυτική ομάδα κρούσης του ρωσικού Βόρειου Στόλου – η οποία περιλαμβάνει το υποβρύχιο Καζάν, τη φρεγάτα Ναύαρχος Γκορσκόφ και ένα ρυμουλκό διάσωσης του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Νικολάι Τσίκερ – εισήλθε στο λιμάνι της Αβάνας στο πλαίσιο μιας κρουαζιέρας μεγάλης εμβέλειας.

Στο λιμάνι θα πραγματοποιηθούν δύο τελετές υποδοχής των πλοίων – ξεχωριστά για μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Μια διαφορετική τακτική ομάδα τεσσάρων σκαφών, συμπεριλαμβανομένων σκαφών υποστήριξης που προηγουμένως εξασκήθηκαν στη χρήση πυραυλικών όπλων υψηλής ακρίβειας στον Ατλαντικό, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου. Οι Ρώσοι ναύτες σκοπεύουν να συναντηθούν με τη διοίκηση του κουβανικού ναυτικού και τον κυβερνήτη της Αβάνας, καθώς και να επισκεφθούν ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία.

Ο αρχηγός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού Alexander Moiseev δήλωσε στο Sputnik ότι η επίσκεψη στην Κούβα είναι μόνο ένα από τα καθήκοντα μιας μεγάλης κλίμακας ρωσοκουβανικής συνεργασίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Βηρυτός:Ισχυρή ισραηλινή επίθεση με στόχο τα γραφεία της Χεζμπολάχ – Σφοδρή η αντίδραση του Ιράν (upd)

Βία και προσαγωγές από τα ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο κατά τη Βραδιά του Ερευνητή

Συνάντηση Ζελένσκι και Τραμπ στη Νέα Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα