ΑΘΗΝΑ
17:31
|
28.09.2024
Πρόκειται για τις τελευταίες συνομιλίες υψηλού επιπέδου πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο.
Να ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία ζητά ο Στόλτενμπεργκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετέχει, στη διήμερη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι υπουργοί συναντώνται για δύο ημέρες, χθες και σήμερα, στα κεντρικά γραφεία της Συμμαχίας σε μια προσπάθεια να συμφωνήσουν σε ένα νέο σχέδιο για την παροχή μακροπρόθεσμης βοήθειας για την ασφάλεια και τη στρατιωτική εκπαίδευση στην Ουκρανία, μετά και τη συμφωνία της Ουγγαρίας να μην προβάλει βέτο.

Πρόκειται για τις τελευταίες συνομιλίες υψηλού επιπέδου πριν από τη σύνοδο κορυφής που θα φιλοξενήσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο με θέμα την συνέχιση της στήριξης στις δυνάμεις του Κιέβου.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος προέδρευσε της χθεσινής συνεδρίασης, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας χρειάζονται πιο μακροπρόθεσμη προβλεψιμότητα σχετικά με τα είδη όπλων, πυρομαχικών και κεφαλαίων που έχουν ανάγκη.

«Η όλη ιδέα είναι να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για κενά και καθυστερήσεις, όπως είδαμε νωρίτερα φέτος», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους. Οι καθυστερήσεις, τόνισε, «είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους οι Ρώσοι είναι πλέον σε θέση να πιέσουν και να καταλάβουν πραγματικά περισσότερη γη στην Ουκρανία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα