ΑΘΗΝΑ
07:18
|
28.09.2024
Η Γερμανία θα καταβάλει 22 δισ. ευρώ με τη μορφή πακέτου βοηθείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του Covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters που επικαλείται πηγές κοντά στην γερμανική κυβέρνηση, η Γερμανία αναμένεται να καταβάλει 22 δισεκατομμύρια ευρώ με τη μορφή πακέτου βοηθείας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού Covid-19 από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021 σε εταιρείες και αυτοαπασχολούμενους, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας επεκτείνεται και το επόμενο έτος.

To πακέτο βοήθειας του Νοεμβρίου για την αποζημίωση εταιρειών που επηρεάζονται από μέτρα κλειδώματος θα ανέλθει αυτό το μήνα σε 14 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφεραν.

Στο πλαίσιο του νέου μέτρου ανακούφισης COVID-19, οι εταιρείες μπορούν να λάβουν έως και 200.000 ευρώ το μήνα για να καλύψουν τα πάγια κόστη τους όπως το ενοίκιο, ενώ οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να λάβουν έως και 5.000 ευρώ.

Η Γερμανία σχεδιάζει να δανειστεί περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια ευρώ συνολικά φέτος και το επόμενο, αλλά πρέπει να εξετάσει προσεκτικά ποια μέτρα ανακούφισης έχουν νόημα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς την Πέμπτη.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα