ΑΘΗΝΑ
16:28
|
28.09.2024
Μεταξύ άλλων, στρέφεται κατά των Μητσοτάκη, Γεραπετρίτη, Στυλιανίδη και Φλωρίδη.
Κατ' εφαρμογή του νόμου περί ποινικής ευθύνης υπουργών και του άρθρου 86 του Συντάγματος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια νέα ποινική δικογραφία για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη διαβιβάστηκε στη Βουλή από το υπουργείο Δικαιοσύνης ύστερα από μήνυση συγγενών των θυμάτων.

Η μήνυση έφτασε στη Βουλή σύμφωνα με τον νόμο 3126 του 2003 περί ποινικής ευθύνης υπουργών και το άρθρο 86 του Συντάγματος και στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, αλλά και του εκτελούντα χρέη υπουργού Μεταφορών και Υποδομών μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, Γιώργου Γεραπετρίτη.

Στο κάδρο των ευθυνών μπαίνουν επίσης ο πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος, ο πρώην υπουργός Πολιτικής Προστασίας τη χρονική περίοδο 2021-2023 Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, καθώς και ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η πρώην υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη.

Υπενθυμίζεται ότι άλλη μια δικογραφία για το μπάζωμα στα Τέμπη κατά των Χρήστου Τριαντόπουλου, Μιχάλη Παπαδόπουλου, Ζωής Ράπτη και Θάνου Πλεύρη διαβιβάστηκε στη Βουλή μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή λόγω ευρωεκλογών, ενώ νωρίτερα διαβιβάστηκε ακόμα μία δικογραφία κατά των πρώην υπουργών, Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου, για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Επίσης έχει διαβιβαστεί στη Βουλή τον περασμένο Μάρτιο δικογραφία κατά του Κώστα Καραμανλή μετά από μήνυση τραυματία των Τεμπών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα