ΑΘΗΝΑ
12:18
|
28.09.2024
Για πρώτη φορά ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποιεί ευθέως την Κύπρο πως κινδυνεύει με επίθεση εάν συνεχίσει να δίνει στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την Κύπρο και όχι μόνο το Ισραήλ έβαλε απόψε στο κάδρο απειλών επίθεσης ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που έκανε νωρίτερα με αφορμή την πρόσφατη δολοφονία ανώτερου στελέχους της οργάνωσης σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο.

Ο Χασάνα Νασράλα προειδοποίησε χωρίς περιστροφές την Λευκωσία πως θα μπει στον ορίζοντα της οργάνωσης εξηγώντας πως «εάν η Κύπρος βοηθήσει το Ισραήλ, θα γίνει μέρος του πολέμου» συνεχίζοντας να παραχωρεί αεροδρόμια και βάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις.

Πρόσθεσε πως «η εισβολή στη Γαλιλαία είναι ένα θέμα που παραμένει στην ημερήσια διάταξη, αν η σύγκρουση κλιμακωθεί» και κατηγόρησε τον ισραηλινό στρατό πως μεθοδικά αποσιωπά τις πραγματικές απώλειες στις ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο επιχείρησης προπαγάνδας.

Προειδοποίησε πως η Χεζμπολάχ θα πολεμήσει «δίχως κανόνες» και «δίχως όρια» σε περίπτωση ευρύτερης σύγκρουσης με το Ισραήλ επαναλαμβάνοντας τις απειλές για «στόχους» και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Από την αρχή του πολέμου, υπήρξε προσπάθεια υποτίμησης των μετώπων υποστήριξης στη Γάζα. 42 οικισμοί εκκενώθηκαν πλήρως. Δεν επιδιώκουμε να μπούμε σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το Ισραήλ» ανέφερε σε επόμενο σημείο ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Πετρέλαιο: Σε τροχιά πτώσης οι διεθνείς τιμές

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα