ΑΘΗΝΑ
08:15
|
28.09.2024
Υπό έλεγχο η φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο ξυλείας στο Χαλάνδρι.
Φωτιά
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Από νωρίς φέτος σε συναγερμό Πυροσβεστική και πολιτική προστασία, καθώς χθες εκδηλώθηκε η πρώτη μεγάλη φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου.

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού, Βασίλη Κικίλια, οι αρχές διαθέτουν βίντεο που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά, αλλά και αποδεικτικά στοιχεία για εμπρησμό στην πυρκαγιά της Βάρης-Κορωπίου, καθώς έχει βρεθεί μπιτόνι με βενζίνη. Στη Νάξο συνελήφθη άτομο για εμπρησμό εξ αμελείας, ενώ φωτιά ξέσπασε και σήμερα το πρωί στα Νεόκτιστα του Ασπρόπυργου, όπου και πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν με 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 10 οχήματα και 1 Ε/Π, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην περιοχή επιχειρούν επίσης εναέρια μέσα. Κατά την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής έγινε γνωστό πως η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Για σήμερα, Πέμπτη 20/6, Αττική, Εύβοια και Βοιωτία, Λέσβος και Χίος, αλλά και το ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου παραμένουν στις περιοχές υψηλού κινδύνου.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε εργοστάσιο ξυλείας στο Χαλάνδρι

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο ξυλείας στο Χαλάνδρι, στην οδό Αναπαύσεως, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική πρόκειται για αποθηκευτικό και υπαίθριο χώρο της επιχείρησης.

Στο σημείο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ενώ συνδράμουν και εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Φωτιά και στο Σχιστό

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 8 το πρωί σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Σχιστό στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση και πλέον δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα καθώς και δύο ελικόπτερα. Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Λακωνία

Στις 11.40 εκδηλώθηκε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στα ανατολικά της περιοχής Ποταμιά Σπάρτης. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Καλάβρυτα

Περίπου την ίδια ώρα με την φωτιά στην Σπάρτη, πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σιγούνι Καλαβρύτων. Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στα βόρεια του οικισμού, όπου υπάρχουν μεμονωμένες κατοικίες. Για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 13 οχήματα, 1 ελικόπτερο και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Λαμία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 σε αγροτοδασική έκταση στους Κομποτάδες Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη.

Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές

Η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Το Μελάνωμα της Κύπρου»: Ιστορία του παρόντος και του μέλλοντος

Πάνω από 37 οι νεκροί του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ – 4 εκατ. χωρίς ρεύμα

Σε ένα 24ωρο, ξέσπασαν 23 πυρκαγιές, λέει η Πυροσβεστική

Απόψε η μοτοπορεία απεργών διανομέων Wolt στην Αθήνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα