ΑΘΗΝΑ
21:23
|
28.09.2024
Έως πρότινος, η Σεούλ παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και την προμήθευσε με στρατιωτικά είδη, αλλά όχι όπλα.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Γιουν Σουκ-γέολ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σεούλ σχεδιάζει να επανεξετάσει την πολιτική της σχετικά με την άμεση προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, προεδρικός αξιωματούχος κατηγόρησε τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα για παραβίαση διεθνών ευθυνών και κανόνων, χαρακτηρίζοντας «ψευδές και παράλογο» το επιχείρημα  ότι η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας αφορά μόνον ένα «σενάριο υποθετικής επίθεσης» κατά των χωρών.

Ο Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος σύγκρινε, μάλιστα, την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία με τον πόλεμο της Κορέας.

«Οποιαδήποτε συνεργασία που βοηθά άμεσα ή έμμεσα τη στρατιωτική ενίσχυση της Βόρειας Κορέας αποτελεί παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», υποστήριξε ο αξιωματούχος, τονίζοντας πως κάθε βοήθεια της Ρωσίας προς τη ΛΔΚ απειλεί την ασφάλεια της Δημοκρατίας της Κορέας.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη, η Ρωσία και η ΛΔΚ υπέγραψαν σύμφωνο συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης, στο οποίο συνεπάγεται η παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε περίπτωση πολέμου, ως αποτέλεσμα επιθετικότητας εναντίον ενός από τα μέρη.

Έως πρότινος, η Δημοκρατία της Κορέας παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και την προμήθευσε με στρατιωτικά είδη μη θανατηφόρου χαρακτήρα, αλλά όχι όπλα. Στις 9 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κορέας,Γιουν Σουκ-γέολ, δήλωσε ότι η χώρα του τηρεί την αρχή της μη παροχής θανατηφόρων όπλων στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα