ΑΘΗΝΑ
12:23
|
28.09.2024
Ανάμεσα στους 20 είναι ο νεαρός που άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα λουόμενης στον Άλιμο σε απευθείας μετάδοση.
Ανάμεσα στους 20 είναι και ο νεαρός που άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα λουόμενης στον Άλιμο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξαρθρώθηκε 20μελής συμμορία αλλοδαπών ληστών που από τις αρχές του 2024 έστηνε καρτέρι σε σταθμούς του ΗΣΑΠ και σε παραλίες της Αττικής, αρπάζοντας από το λαιμό ή τα χέρια των θυμάτων τους χρυσές αλυσίδες και βραχιόλια τα οποία στη συνέχεια έδιναν σε κλεπταποδόχους, που τα πουλούσαν και μοιράζονταν τα κέρδη.

Ανάμεσά τους ήταν και ένας νεαρός Αιγύπτιος που έκλεψε την χρυσή αλυσίδα λουόμενης στην παραλία του Αλίμου σε απευθείας μετάδοση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ που έκανε ρεπορτάζ εκείνη ακριβώς τη στιγμή στην περιοχή.

Τα μέλη της σπείρας ήταν Αιγύπτιοι και έμεναν σε περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και του Κερατσινίου.

Στους χώρους όπου έμεναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 από τις κλεμμένες χρυσές αλυσίδες που δεν είχαν προλάβει να πουλήσουν, χρυσό περιδέραιο, ρολόγια smartwatch, κινητά, μαχαίρι, αυτοσχέδιες λάμες, σουγιάδες, ναρκωτικά δισκία και ποσότητα κάνναβης.

Νεαροί της συμμορίας αναρτούν φωτογραφίες σε Μέσα Δικτύωσης με τα λεφτά από τα κλοπιμαία

Κατάπληξη προκαλεί η αναίδεια των νεαρών ληστών καθώς αναρτούσαν σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης φωτογραφίες με τα κλοπιμαία όπου πόζαραν διαλαλώντας τα «κατορθώματά» τους.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών που εξάρθρωσαν τη σπείρα προχώρησαν την Τρίτη, 18 Ιουνίου, στη σύλληψη και των 20 μελών της ομάδας.

Σε βάρος των μελών της ομάδας σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση συμμορίας που διαπράττει ληστείες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, όπλα, ναρκωτικά, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, βία κατά υπαλλήλων, διατάραξη της λειτουργίας υπηρεσίας, διέγερση, διακεκριμένη κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσολόγγι: Συλλήψεις ανηλίκων για εκδικητική πορνογραφία

Αυστραλία: Διαδηλώσεις κατά νομοσχεδίου για την παραπληροφόρηση

Διακοπές ρεύματος στην Αττική (28/9): Σε ποιες περιοχές θα λάβουν χώρα

Ο καιρός σήμερα: Αίθριος με σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα