ΑΘΗΝΑ
12:18
|
28.09.2024
Είτε συμφωνείτε, είτε διαφωνείτε, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος αρθρώνει έναν διαφορετικό (ποιοτικά και πολιτικά) προεκλογικό λόγο στις ΗΠΑ.
Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ο νεότερος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η σχεδόν μοναχική φωνή του ανεξάρτητου υποψήφιου στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Ρόμπερτ Φ. Κένεντι (της γνωστής οικογένειας).

Ο 70χρονος πολιτικός, δικηγόρος με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και αγώνες αλλά και μορφή του κινήματος των λεγόμενων αντιεμβολιαστών στις ΗΠΑ, έχασε σήμερα την προθεσμία να εκπληρώσει τα βασικά κριτήρια του αμερικανικού δικτύου CNN ώστε να συμμετάσχει στο πρώτο ντιμπέιτ των εκλογών στις 27 Ιουνίου. Ωστόσο, αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε την προεκλογική του εκστρατεία στην Καλιφόρνια. Εκεί, δήλωσε πως σε περίπτωση εκλογής του θα μειώσει κατά 50% τις στρατιωτικές δαπάνες. Ανέφερε κατά λέξη:

«Ενας τρόπος για να διατηρήσουμε το δολάριο ισχυρό είναι να διατηρήσουμε τη χώρα ισχυρή. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε ανακατευθύνοντας κεφάλαια από τον υπερφουσκωμένο αμυντικό προϋπολογισμό σε έργα υποδομών, στην ενίσχυση της εκπαίδευσης και της υγείας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

Κάντο όπως η Κίνα!

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του, ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι εξήγησε πως επιθυμεί επαναφορά των αμυντικών δαπανών στα επίπεδα της εποχής του Προέδρου Αϊζενχάουερ.

Κάνοντας κριτική στους πολέμους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή υποστήριξε πως οι ΗΠΑ ήταν που δημιούργησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους , έστειλαν 4 εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη και αποσταθεροποίησαν όλες τις δυτικές δημοκρατίες της Ευρώπης για δεκαετίες.

Πρότεινε στις ΗΠΑ να διδαχθούν από την εξέλιξη της Κίνας που όπως ανέφερε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS αξιοποίησε πιο αποτελεσματικά τα κρατικά κονδύλια ώστε να επενδύσει στις υποδομές και σε επιχειρήσεις σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής παρά να διασπαθίσει δημόσιο χρήμα σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

«Ξόδεψαν 8 τρις. δολάρια σε γέφυρες, δρόμους, αεροδρόμια, σχολεία και νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά ο Κένεντι προσθέτοντας πως αντίθετα οι ΗΠΑ «συνεχίζουν τους αιώνιους πολέμους που μας έκαναν εχθρούς στην υδρόγειο, και μας άφησαν καταχρεωμένους στο εσωτερικό».

Και τόνισε: «Αντίθετα οι επενδύσεις της Κίνας έκαναν φίλους σε όλο τον κόσμο και αύξησαν την επιρροή της σε κάθε γωνιά της Γης».

Προτείνει άμεσο διάλογο ΗΠΑ-Ρωσίας

Απέρριψε επίσης τη συνέχιση ανάμιξης των ΗΠΑ στον πόλεμο της Ουκρανίας και στην συνεχή αποστολή στρατιωτικής βοήθειας κατακεραυνώνοντας το προεδρικό διάταγμα του Ουκρανού Προέδρου Β. Ζελένσκι με το οποίο έκανε «παράνομο» στην Ουκρανία την διαπραγμάτευση με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι ανέφερε πως είναι υπέρ των άμεσων συνομιλιών ΗΠΑ-Ρωσίας για να βρεθεί μία συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία «άμεσα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Ρωσία μεταφέρει project του CERN σε άλλες χώρες

Πετρέλαιο: Σε τροχιά πτώσης οι διεθνείς τιμές

Το Ισραήλ δηλώνει πως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα

BRICS: Αναμένεται η οριστικοποίηση της Λευκορωσίας ως νέου μέλους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα