ΑΘΗΝΑ
14:13
|
28.09.2024
«Θα είναι πιο εύκολο να το καταπιεί κανείς στο διεθνές και νομικό πλαίσιο», ακούγεται να λέει ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών στους εποίκους.
Μπεζαλέλ Σμότριτς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαβεβαιώσεις πως η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου προχωρά και ενισχύει την ντε φάκτο προσάρτηση της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης «μυστικά» ώστε το Ισραήλ «να αλλάξει τον τρόπο» με τον οποίο κυβερνά την κατεχόμενη περιοχή φέρεται πως έδωσε ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών, Μπεζαλέλ Σμότριτς, σε οργάνωση εποίκων.

Αυτό αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας  The New York Times  επισημαίνοντας πως διαθέτει ηχητικό ντοκουμέντο από εκδήλωση που έγινε πριν λίγες βδομάδες στο Ισραήλ και στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο Σμότριτς. Εκεί είπε πως το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο να γίνει η Δυτική Όχθη τμήμα μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους τονίζοντας πως τέτοιες αλλαγές «αλλάζουν το DNA του συστήματος».

Ο Σμότριτς περιέγραψε με αρκετές λεπτομέρειες πώς σχεδίαζε να μεταφέρει την εξουσία από τον στρατό σε πολίτες αναφέρει το ρεπορτάζ.

Στο ίδιο ντοκουμέντο ο Σμότριτς ακούγεται να λέει πως «δημιουργήσαμε ένα ξεχωριστό πολιτικό σύστημα» και πως για να εκτρέψει τον διεθνή έλεγχο, η κυβέρνηση επέτρεψε στο υπουργείο Άμυνας να παραμείνει αναμεμειγμένο στη διαδικασία.

«Θα είναι πιο εύκολο να το καταπιεί κανείς στο διεθνές και νομικό πλαίσιο», ακούγεται να λέει ο ακροδεξιός υπουργός Οικονομικών και να τους διαβεβαιώνει ότι με τον τρόπο αυτό «δε θα μπορούν να πουν «ότι κάνουμε προσάρτηση εδώ».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Βρυξέλλες: Συνάντηση Πάπα με τον Μαργαρίτη Σχοινά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα