ΑΘΗΝΑ
16:30
|
12.06.2026
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε μια συναγωγή στο Ντέρμπεντ, και ένας αστυνομικός σκοτώθηκε.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον δύο αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιθέσεων σε συναγωγή, ορθόδοξη εκκλησία και αστυνομικό τμήμα στη ρωσική δημοκρατία του Νταγκεστάν, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, αναφέρει το Al Jazeera.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν στις επιθέσεις, που σημειώθηκαν στις πόλεις Ντέρμπεντ και Μαχατσκαλά την Κυριακή.

Τόσο η συναγωγή όσο και η εκκλησία βρίσκονται στο Ντέρμπεντ, το οποίο φιλοξενεί μια αρχαία εβραϊκή κοινότητα στην κυρίως μουσουλμανική περιοχή του Βόρειου Καυκάσου. Η επίθεση στο φυλάκιο της αστυνομίας έγινε στη Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, περίπου 125 χιλιόμετρα μακριά.

Οι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε διαφορετικούς πυροβολισμούς, ο ένας στο αστυνομικό τμήμα στη Μαχατσκάλα και ο άλλος κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ντέρμπεντ.

Η συναγωγή στο Ντέρμπεντ πυρπολήθηκε ως αποτέλεσμα της επίθεσης, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Δύο από τους δράστες έπεσαν νεκροί, σύμφωνα με το ανεπίσημο κανάλι Baza Telegram, το οποίο βρίσκεται κοντά στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νοκάουτ… Facebook, Instagram και Messenger

Κατηγορίες κατά των RSF για δολοφονίες αμάχων σε επιθέσεις με drones στο Σουδάν

Καρχαρίας εντοπίστηκε κοντά στην ακτή στις Αλυκές Αναβύσσου

Νεκρός 79χρονος μετά από πτώση στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα