ΑΘΗΝΑ
21:20
|
28.09.2024
Η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ περιόρισε τις ανοδικές πιέσεις.
Διύλιση πετρελαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν ελαφρώς τη Δευτέρα λόγω των ανησυχιών για την προσφορά λόγω των αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Το διεθνές αργό τύπου Brent διαπραγματευόταν στα 84,53 δολάρια ανά βαρέλι στις 11.18 π.μ. τοπική ώρα (0818 GMT), σημειώνοντας αύξηση 0,24% από την τιμή κλεισίματος των 84,33 δολαρίων ανά βαρέλι στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Η αμερικανική τιμή αναφοράς West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματευόταν την ίδια ώρα στα 80,90 δολάρια ανά βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση 0,21% από την προηγούμενη συνεδρίαση που έκλεισε στα 80,73 δολάρια ανά βαρέλι.

Οι κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τις παγκόσμιες οδούς ενεργειακού εφοδιασμού και να οδηγούν σε άνοδο τις τιμές του πετρελαίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες, στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου σημειώθηκε σημαντική κλιμάκωση, γεγονός που προκάλεσε επανειλημμένες εκκλήσεις των ΗΠΑ να περιορίσουν την κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Κανάλι 12, το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει τις ΗΠΑ ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει όπλα που δεν έχουν αναπτυχθεί ποτέ στο παρελθόν σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου με τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο.

Το Τελ Αβίβ μετέφερε μήνυμα στον Λευκό Οίκο, στο οποίο δηλώνει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει απροσδιόριστα νέα οπλικά συστήματα για την ταχεία αντιμετώπιση κάθε πιθανής σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ και την αποφυγή ενός παρατεταμένου πολέμου, ανέφερε το ισραηλινό τηλεοπτικό κανάλι.

Οι Χούθι της Υεμένης συνεχίζουν επίσης να στοχεύουν φορτηγά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, τα οποία ανήκουν ή διαχειρίζονται από ισραηλινές εταιρείες ή μεταφέρουν αγαθά από και προς το Ισραήλ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ερυθρά Θάλασσα είναι μία από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες θαλάσσιες οδούς παγκοσμίως για μεταφορές πετρελαίου και καυσίμων.

Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες αβεβαιότητες σχετικά με τον χρόνο μείωσης των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες για τη ζήτηση, περιορίζοντας τις ανοδικές πιέσεις στις τιμές.

Η Fed ανακοίνωσε τις αποφάσεις της για τη νομισματική πολιτική και τις οικονομικές προβλέψεις της στις 12 Ιουνίου. Η τράπεζα δεν άλλαξε το επιτόκιο πολιτικής σύμφωνα με τις προσδοκίες και το διατήρησε σταθερό στο 5,25-5,50%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών.

Οι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι η διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους για τις προοπτικές της ζήτησης πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα