ΑΘΗΝΑ
21:33
|
28.09.2024
Η Ινδία φέρεται να έχει παράσχει στο Ισραήλ προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Hermes 900 καθώς και άλλα όπλα που κατασκευάζονται στη χώρα.
Υποστηρικτής του BJP (Κόμμα Bharatiya Janata, το κυβερνών κόμμα της Ινδίας) κρατούν σημαίες εκφράζοντας τις απόψεις τους κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για να δείξουν αλληλεγγύη στο Ισραήλ, στις 15 Οκτωβρίου 2023, στο Νέο Δελχί της Ινδίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία φέρεται να έχει παράσχει στο Ισραήλ προηγμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Hermes 900 καθώς και άλλα όπλα που κατασκευάζονται στην πόλη του Χαϊντεραμπάντ, ανέφερε την Κυριακή η εφημερίδα Yedioth Ahronoth του Ισραήλ, όπως μεταδίδει το Middle East Monitor.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το εργοστάσιο, που ιδρύθηκε από το Ισραήλ για να προμηθεύει αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον ινδικό στρατό, μετέτρεψε 20 από αυτά ειδικά για τον ισραηλινό στρατό λόγω της έλλειψης που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου τον Φεβρουάριο.

Το εργοστάσιο, μια κοινοπραξία μεταξύ της ισραηλινής αμυντικής εταιρείας, Elbit Systems, και της κοινοπραξίας του Ινδού δισεκατομμυριούχου Γκαουτάμ Αντάνι, είναι το πρώτο στον κόσμο που παράγει αυτά τα drones εκτός Ισραήλ.

Αυτή η δραματική απόφαση πιθανότατα εγκρίθηκε από τους ανώτατους αξιωματούχους στην Ινδία, πιθανότατα λόγω του ότι το Ισραήλ είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές όπλων στη χώρα.

Η κίνηση συνδυάζεται με άλλες αναφορές που δείχνουν ότι η Ινδία έχει προμηθεύσει το Ισραήλ με βλήματα πυροβολικού και όπλα από την έναρξη του πολέμου. Η στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ των χωρών έχει αποδειχθεί εξαιρετικά επωφελής για το Ισραήλ, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα