ΑΘΗΝΑ
14:31
|
06.10.2024
Από αυτές οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.
Φωτογραφία αρχείου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

34 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από χθες στις 6 το απόγευμα έως σήμερα στις 6 το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Από αυτές οι 30 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Λαύκα Κορινθίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στη Λαύκα Κορινθίας.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα της 9ης ΕΜΟΔΕ και 6 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Ηράκλειο: Πυρκαγιά εντός κατοικημένης περιοχής

Σέ εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, για την κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας 24-6-2024 στην περιοχή μεταξύ Κορώνη Μαγαρά και Μασταμπά, στο Ηράκλειο. ‘Αμεσα στο σημείο έφτασαν με επτά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνολικά 22 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, με την επιχείρηση εξαρχής να είναι μεγάλη, καθώς το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά και καίγονται ξεροχορτα, είναι μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

‘Αμεσα ενημερώθηκε και το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ που θα ερευνήσει τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που όμως αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση. Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας.

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι στην αρχαία Πύδνα Πιερίας

Οριοθετήθηκε από δυνάμεις της πυροσβεστικής η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε έκταση χαμηλής βλάστησης στην περιοχή αρχαία Πύδνα της Πιερίας.

Στο σημείο έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρων πυροσβεστών, ενώ από αέρος σύνδραμε και ένα ελικόπτερο.

Από τη φωτιά δεν κινδύνεψαν κατοικημένες περιοχές.

Πυροσβεστική: Δύο συλλήψεις για πρόκληση πυρκαγιών σε Ηλεία και Αττική

Σε δύο συλλήψεις για την πρόκληση πυρκαγιών σε Ηλεία και Αττική προχώρησε χθες η Πυροσβεστική ενώ επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα σε δύο ακόμα άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής:

«Συνελήφθη χθες 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Πύργου, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός μεταλλικού βαρελιού προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Λάνθι, του Δήμου Πύργου, στην Ηλεία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 4.150,78 ευρώ.

Συνελήφθη χθες 23 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ. Αθηνών με συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, για πυρκαγιά σε καλώδια και ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Αχαρνών, στην Αττική και ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933 ευρώ, χθες 23 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ιωαννίνων, σε ημεδαπό, για πυρκαγιά εντός αγροτεμαχίου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Μυροδάφνης του Δήμου Δωδώνης, στα Ιωάννινα.

Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500 ευρώ, σήμερα 24 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αριδαίας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε πρανές οδού, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Υδραίας, του Δήμου Αλμωπίας, στην Πέλλα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή της ημερομηνίας του Συνεδρίου-Αποχώρησαν οι Kasselistas από τη συνεδρίαση της ΚΕ (upd)

Τη μετάθεση του έκτακτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά μια εβδομάδα αργότερα, στις 8-10 Νοεμβρίου εισηγήθηκε προς την Κ.Ε. η Πολιτική Γραμματεία-Διαφώνησε η Θεοδώρα Τζάκρη.
ΣΥΝΑΦΗ

Υψηλός κίνδυνος σήμερα Κυριακή σε έξι περιοχές

Παροδικές νεφώσεις και κατά τόπους βροχές και καταιγίδες σήμερα

Νέα μελέτη δίνει περισσότερα στοιχεία για τον αφανισμό των δεινοσαύρων

James Webb: Νέες χημικές ανακαλύψεις στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Πλούτωνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα