ΑΘΗΝΑ
23:33
|
28.09.2024
«Η δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα», το σχόλιο στο σκίτσο του Βραζιλιάνου Κάρλος Λατούφ.
Του Κάρλος Λατούφ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος» και αναχώρησε από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στο Λονδίνο, όπου ήταν έγκλειστος επί πέντε χρόνια, ανακοίνωσε ο ιστότοπος WikiLeaks μετά την αποκάλυψη για συμφωνία περί ομολογίας ενοχής του Ασάνζ. Σύμφωνα με το WikiLeaks, ο 52χρονος Αυστραλός αναχώρησε από τη φυλακή του Μπέλμαρς το πρωί της Δευτέρας και το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος στο αεροδρόμιο Στάνστεντ, όπου επιβιβάστηκε σε αεροσκάφος και εγκατέλειψε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το τελευταίο κεφάλαιο της «Οδύσσειας» του Τζούλιαν Ασάνζ αναμένεται αύριο Τετάρτη 26/6 σε δικαστήριο της Σαϊπάν στον Ειρηνικό Ωκεανό -ένα από τα τρία νησιά της Κοινοπολιτείας των Βορείων Μαριάνων Νήσων που είναι σε πολιτική ένωση με τις ΗΠΑ. Η ποινή που θα του επιβληθεί θα συμψηφιστεί με το διάστημα της κράτησής του στη Βρετανία και ο Τζούλιαν Ασάνζ θα αφεθεί ελεύθερος να επιστρέψει στην πατρίδα του, την Αυστραλία.

«Ο Τζούλιαν είναι ελεύθερος!» δήλωσε εκστασιασμένη η σύζυγός του Στέλλα Ασάνζ αλλά και σκιτσογράφοι με πρώτο τον γνωστό Βραζιλιάνο Carlos Latuff (Κάρλος Λατούφ).

Του Antonio Rodríguez, Μεξικό

Του OSVAL, Κούβα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παλαιστίνη-Λίβανος

Διεθνής Ημέρα Ειρήνης…

Λίβανος: Πόλεμος… βομβητών

Γκολφ Κλαμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα