ΑΘΗΝΑ
00:25
|
29.09.2024
Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο 64χρονος Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των «ανοικτών αγορών» και της ανάπτυξης «πράσινων» τεχνολογιών. 
Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στο Ντάλιαν Κίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση στην κριτική που δέχεται η Κίνα από ανταγωνιστές της σε βιομηχανίες αιχμής έδωσε σήμερα ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ στη διάρκεια της ομιλίας που εκφώνησε κατά την έναρξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στο Ντάλιαν της βορειοδυτικής Κίνας που αποκαλείται συχνά και σαν «Θερινό Φόρουμ του Νταβός».

Ο 64χρονος Κινέζος πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των «ανοικτών αγορών» και της ανάπτυξης «πράσινων» τεχνολογιών.  Πρόσθεσε πως «δεν μπορούμε να επιβραδύνουμε το βήμα της πράσινης μετάβασης με αντάλλαγμα βραχυπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη ούτε να εφαρμόσουμε πρακτικές εμπορικού προστατευτισμού στο όνομα της πράσινης ανάπτυξης ή της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ στο Διεθνές Φόρουμ Ντάλιαν

Μιλώντας σε κορυφαίους πολιτικούς αξιωματούχους και επιχειρηματικούς παράγοντες δεκάδων χωρών, ο πρωθυπουργός Λι αποδοκίμασε τις εμπορικές εντάσεις ανταγωνιστικών χωρών (ΗΠΑ, Ε.Ε. κ.α.) που δεν κατονόμασε τονίζοντας πως η οικονομία της Κίνας παρόλα αυτά εξακολουθεί να αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς σε ποσοστό φέτος που μετρήθηκε στο 5%.

Αντέκρουσε την άποψη περί «εισβολής» της Κίνας σε ξένες αγορές ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης αναφέροντας πως τα κινέζικα ηλεκτρικά οχήματα, οι μπαταρίες λίθιου και τα φωτοβολταϊκά πάνελ «πρώτα από όλα ικανοποιούν την εσωτερική ζήτηση ενώ εμπλουτίζουν τον ανεφοδιασμό και της διεθνούς αγοράς μειώνοντας τις  πληθωριστικές τάσεις δημιουργώντας την θετική συμβολή της Κίνας στην παγκόσμια απάντηση για την κλιματική αλλαγή».

«Η ραγδαία άνοδος των νέων βιομηχανιών της Κίνας είναι βαθιά ριζωμένη στα δικά μας, μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Λι Τσιανγκ.

Το διεθνές θερινό Οικονομικό Φόρουμ στο Νταλιάν ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 27 Ιουνίου.

Πραγματοποιείται στην παραθαλάσσια πόλη Νταλιάν για 15η χρονιά στο φουτουριστικό συνεδριακό κέντρο της πόλης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποχώρηση της Apple από τις διαπραγματεύσεις για επένδυση στην OpenAI

Επιστήμονες μελετούν την περίπτωση ζώου με διάρκεια ζωής έως και 400 χρόνια

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα