ΑΘΗΝΑ
23:08
|
27.04.2024
"Δύσκολη η μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα λόγω της πανδημίας" δηλώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

163 πρόσφυγες και μετανάστες από την Μόρια αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Παρασκευής.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αναμένεται να προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας με λεωφορεία σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε δήλωσή του ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, υπογράμμισε την ανάγκη της άμεσης μεταφοράς των μεταναστών και των προσφύγων από τα νησιά.

“Επιβάλλεται η λήψη σοβαρών μέτρων από την Κυβέρνηση, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι το όλο θέμα, και η μεταφορά άμεσα εκτός νήσων των διαβιούντων στα Κ.Υ.Τ.. Τυχόν ‘έκρηξη κορονοϊου’ στα Κ.Υ.Τ. θα είναι καταστροφική και θα υπάρχουν ευθύνες”, δήλωσε ο κ. Μουτζούρης σύμφωνα με το lesvospost.

Δύσκολη, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος τη μεταφορά προσφύγων από τα νησιά σε δομές της ενδοχώρας.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα αλλά λόγω της πανδημίας η μεταφορά των προσφύγων δεν είναι εύκολη, καθώς θα πρέπει να υπολογιστούν όλες οι διαδικασίες.

Συνεχίζοντας ο κ. Κουμουτσάκος ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον έκτακτο μηχανισμό στήριξης για το Μεταναστευτικό, λαμβάνοντας 200 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να υλοποιήσει τις λύσεις που θα αποφασιστούν.

Αναφερόμενος στο περιστατικό στη δομή φιλοξενίας στη Ριτσώνα σημείωσε ότι “διαμορφώθηκε ένα προηγούμενο που μας δίνει την εμπιστοσύνη ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια ανάλογη κατάσταση”.

Τέλος, υπενθύμισε ότι σε άλλες δομές έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας, όπως τα μηνύματα σε όλες τις γλώσσες, η αποφυγή συγχρωτισμού εντός των δομών, ο περιορισμός των μετακινήσεων των φιλοξενούντων και η δημιουργία χώρων για την παροχή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα