ΑΘΗΝΑ
23:33
|
28.09.2024
Τα άτομα καταδικάστηκαν για την άγρια επίθεση στην πλατεία Σαπφούς, τον Απρίλιο του 2018. έξι χρόνια και δυο μήνες μετά το γεγονός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένοχους έκρινε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης, 21 από τους 26 κατηγορούμενους για συμμετοχή στο πογκρόμ κατά μεταναστών και προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, τον Απρίλιο του 2018.

Έξι χρόνια και δυο μήνες μετά την τέλεση των αδικημάτων, το δικαστήριο καταδίκασε δύο εκ των κατηγορουμένων σε ποινή φυλάκισης έξι ετών, κατά συγχώνευση, για τα αδικήματα της απειλής και της τελεσθείσας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά προσφύγων (και τα δυο αδικήματα με την επιβάρυνση των ρατσιστικών κινήτρων) και για τα αδικήματα της διακεκριμένης διατάραξης κοινής ειρήνης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για επιθέσεις σε αλληλέγγυους, αστυνομικούς κλπ.

Άλλοι δύο εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών και εννέα μηνών για τα ίδια αδικήματα με τους προηγούμενους.

Στους παραπάνω, οι ποινές επιβλήθηκαν με τριετή αναστολή και είναι εξαγοράσιμες έναντι πέντε ευρώ την ημέρα.

Άλλοι 16 εκ των κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι για απλή διατάραξη κοινής ειρήνης και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον καθένα, ενώ σε ακόμη έναν επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για το ίδιο αδίκημα, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει και μόνο σε αυτόν ελαφρυντικό, αυτό της μετεφηβικής ηλικίας.

Τέσσερις από τους κατηγορουμένους αθωώθηκαν και σε μία έπαυσε η δίωξη, λόγω θανάτου της.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται ποινές με τη σύνθεση του δικαστηρίου να αναγνωρίζει ρατσιστικά κίνητρα, στη Μυτιλήνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παντελή Κυραμαργιέ μήπως ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε τη συγκίνηση;

Φωτιά στην Ξάνθη-Ήχησε το 112

Σεισμός 4,4 ρίχτερ στις Στροφάδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Επιδείνωση από βδομάδα με βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα