ΑΘΗΝΑ
07:20
|
18.10.2024
Αύριο, 10 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου το ΝΑΤΟ.
Συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν θα γίνει αύριο (10/7) στις 23:00 στην Ουάσιγκτον στο περιθώριο της Συνόδου το ΝΑΤΟ.

Ήδη έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν και στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβριο, θέτοντας όλα τα δεδομένα επί τάπητος.

Στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ο αρχηγός στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης υποδέχθηκε στο ναύσταθμό Σαλαμίνας τον τούρκο ομόλογό του, Καντίρ Γιλντίζ. Ο Τούρκος αξιωματικός είχε εθιμοτυπική συνάντηση και με τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Ναυτικού.

Το κυπριακό θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Σε ανώτατο επίπεδο θα θέσει ο κ. Μητσοτάκης στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το ζήτημα της προκλητικής ρητορικής της πολιτικής ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας, θα αναφερθεί στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεν τηρείται και κυρίως το ζήτημα της σύνθετης ονομασίας erga omnes.

Θα εστιάσει σε σειρά δηλώσεων οι οποίες αντίκεινται στη συμφωνία των Πρεσπών. Θα τονίσει ότι το γεγονός ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι στο ΝΑΤΟ οφείλεται και στη συμφωνία που έχουν ψηφίσει τα δύο κράτη.

Το στίγμα των ελληνικών θέσεων στα μεγάλα γεωπολιτικά ζητήματα βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού με Αμερικανούς γερουσιαστές, αλλά και στη συζήτηση στο Council of Foreign Affairs με τον πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο αβάσταχτος κρετινισμός του αντί-λαϊκισμού της αστικής τάξης

ΣΥΡΙΖΑ: Πεθαίνοντας ως γραφειοκρατία

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Ευθύνες στον Ζελένσκι για τον πόλεμο στην Ουκρανία ρίχνει ο Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα