ΑΘΗΝΑ
07:16
|
18.10.2024
Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές το πλοίο υπό σημαία Καμερούν μετέφερε σιτηρά προερχόμενα «από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία».
Το πλοίο Usko MFU φέρεται να εισήλθε στο λιμάνι της Σεβαστούπολης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη φορτηγού πλοίου υπό σημαία Καμερούν ανοικτά της Οδησσού, με την κατηγορία ότι «μετέφερε σιτηρά προερχόμενα από την υπό ρωσική κατοχή Κριμαία». Σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) το πλοίο Usko MFU εισήλθε στο λιμάνι της Σεβαστούπολης τουλάχιστον δύο φορές, έχοντας απενεργοποιήσει το σύστημα AIS ώστε να χαθεί το στίγμα του. Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας διευκρίνισε επίσης ότι τουλάχιστον την πρώτη φορά, τον Νοέμβριο 2023, το εν λόγω πλοίο απέπλευσε μεταφέροντας 3.000 τόνους αγροτικών προϊόντων για λογαριασμό τουρκικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την SBU, ο καπετάνιος και το 12μελές πλήρωμα βοήθησαν στην εξαγωγή πολλών τόνων ουκρανικών σιτηρών από τις κατεχόμενες νότιες περιοχές της Ουκρανίας προς την Μέση Ανατολή και την πώλησή τους για λογαριασμό της Ρωσίας. «Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την εξακρίβωση των συνθηκών υπό τις οποίες διαπράχθηκαν οι παράνομες πράξεις και την ταυτοποίηση και άλλων ενεχόμενων προσώπων», επισημαίνουν οι Ουκρανοί.

Ο Αζέρος καπετάνιος αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών για παραβίαση των ταξιδιωτικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί στα υπό ρωσική κατοχή εδάφη της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρών σε μελλοντικό παζάρι για την Ουκρανία δηλώνει ο Λευκορώσος Πρόεδρος

Νίγηρας: Λεωφόρος έπαψε να φέρει το όνομα του ντε Γκωλ, πλατεία πήρε το όνομα του Σανκαρά

Μειώθηκαν κατά 0,25% τα επιτόκια από την ΕΚΤ

Ένταλμα για τη σύλληψη της πρώην πρωθυπουργού εξέδωσε δικαστήριο του Μπαγκλαντές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα