ΑΘΗΝΑ
11:22
|
29.09.2024
Πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν την πλατεία του ναού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε στον Καθεδρικό Ναό της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, πάνω σε πλατφόρμα που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του Ναού για την εκτέλεση εργασιών ανακαίνισης.

Όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός France Bleu της Νορμανδίας, η φωτιά ξέσπασε στο ξύλινο βέλος του Ναού γοτθικού ρυθμού, υπό αδιευκρίνιστες προς το παρόν συνθήκες.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από τον σταθμό BFM φαίνεται μια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται πάνω από τον γοτθικό ναό και ανθρώπους στους τριγύρω δρόμους να παρακολουθούν την εξέλιξη της πυρκαγιάς. Πυροσβεστικά οχήματα κατέφθασαν άμεσα στο σημείο και οι αστυνομικές αρχές απέκλεισαν την πλατεία του ναού.

«Μια πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην κορυφή του καθεδρικού ναού της Ρουέν. Η προέλευση είναι άγνωστη σε αυτό το στάδιο. Όλες οι δημόσιες δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί», έγραψε ο δήμαρχος της πόλης, Νικολά Μαγιέ-Ροσινιόλ, στο X.

Πρόκειται για έναν από τους πιο σημαντικούς καθεδρικούς ναούς της Γαλλίας, ο οποίος έχει γίνει ευρέως γνωστός, μιας και αποτυπώθηκε πολλές φορές από τον Γάλλο ιμπρεσιονιστή ζωγράφο Κλοντ Μονέ τον 19ο αιώνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αυστρία ψηφίζει σε αμφίρροπες εκλογές με την ακροδεξιά να διεκδικεί ιστορική νίκη

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 53 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Ελίν

Έκλεισαν τα σχολεία στο Νεπάλ μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρες

Από τη Γάζα στον Λίβανο και από τον Λίβανο στο Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα