ΑΘΗΝΑ
23:32
|
27.09.2024
“Ιός” στο σύστημα φταίει για την πρόωρη δημοσίευση των νεκρολογιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραδιοφωνικός σταθμός της Γαλλίας ζήτησε συγνώμη για τον πρόωρο θάνατο και τη δημοσίευση των νεκρολογιών διαφόρων εν ζωή προσωπικοτήτων, ανάμεσά τους η βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ Β΄, ο άσσος των γηπέδων Πελέ, ο Κλιντ Ίστγουντ και η Μπριζίτ Μπαρντό.

Ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός Radio France Internationale, γνωστότερος με τα αρχικά RFI, απέδωσε την πρόωρη δημοσίευση των νεκρολογιών στην ιστοσελίδα του σε “τεχνικό πρόβλημα”. “Ζητούμε συγνώμη από τους ανθρώπους που θίχτηκαν από τις δημοσιεύσεις αλλά και από όλους εσάς που μας ακολουθείτε στο διαδίκτυο και μας εμπιστεύεστε για την ενημέρωσή σας”, ανέφερε η ανακοίνωση του RFI.  

Η προετοιμασία νεκρολογιών είναι μια πάγια τακτική στα μέσα ενημέρωσης ειδικά για προσωπικότητες μιας προχωρημένης ηλικίας.

Το RFI εξήγησε ότι το πρόβλημα προέκυψε κατά τη μεταφορά της ιστοσελίδας τους σε ένα καινούργιο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Ο “ιός” που χτύπησε την ιστοσελίδα οδήγησε στη δημοσίευση περίπου 100 αποθηκευμένων άρθρων. Οι πρόωρες νεκρολογίες εμφανίστηκαν επίσης στις μηχανές αναζήτησης Google και Yahoo.

Στους πρόωρα νεκρούς του RFI ήταν και τρεις πολιτικοί: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, ο Ραούλ Κάστρο, αδελφός του εκλιπόντος Φιντέλ και ο ανώτατος θρησκευτικός, πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα