ΑΘΗΝΑ
19:42
|
21.09.2024
«Παρά τις διαφωνίες μου, υπήρξε ο πιο αποτελεσματικός πρόεδρος στη σύγχρονη ιστορία της χώρας και μπορεί να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ».
Εκθειάζει το πρόγραμμα του νυν προέδρου ο γερουσιαστής του Βέρμποντ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υποστήριξη του στον Τζο Μπάιντεν, ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου, προσφέρει ο Μπέρνι Σάντερς με χθεσινό άρθρο του στους New York Times, κάνοντας λόγο για τον «πιο αποτελεσματικό πρόεδρο στη σύγχρονη ιστορία της χώρας» και στηρίζοντάς τον την ώρα που οι αμφιβολίες για την ικανότητά του να ηγηθεί για μια ακόμα τετραετία εξαπλώνονται και στελέχη των Δημοκρατικών τον καλούν να αποσυρθεί.

Ο Σάντερς, ο εμβληματικός προοδευτικός γερουσιαστής του Βέρμοντ, στο άρθρο του τονίζει ότι παρά τις όποιες διαφωνίες έχει σε συγκεκριμένα θέματα με τον νυν πρόεδρο, τον θεωρεί ως αρκετά ισχυρό «για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ, έναν δημαγωγό και παθολογικό ψεύτη», όπως τον χαρακτηρίζει.

«Ήρθε η ώρα να πάρουμε ένα μάθημα από τις προοδευτικές και κεντρώες δυνάμεις στη Γαλλία, οι οποίες, παρά τις βαθιές πολιτικές διαφορές τους, συσπειρώθηκαν αυτή την εβδομάδα για να νικήσουν τον ακροδεξιό εξτρεμισμό», τονίζει αναφερόμενος στις πέραν του Ατλαντικού πολιτικές εξελίξεις.

Την ίδια ώρα που ο Σάντερς, όπως και η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, μια άλλη βασική προσωπικότητα στα αριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος, εκφράζει την υποστήριξη του στον Μπάιντεν, περισσότεροι από 20 εκλεγμένοι Δημοκρατικοί του ζητούν να παραιτηθεί , επικαλούμενοι την προφανή αδυναμία του κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου.

Οι Δημοκρατικοί πρέπει «να σταματήσουν τις φιλονικίες και να μην διυλίζουν τον κώνωπα» σχετικά με την απόδοση του Μπάιντεν, έγραψε ο Σάντερς, και να αρχίσουν να εστιάζουν στα πολύ μεγαλύτερα προβλήματα του Τραμπ, όπως οι καταδίκες του πρώην προέδρου για κακούργημα, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, οι χρεοκοπίες του και άλλα που ο γερουσιαστής του Βέρμοντ χαρακτήρισε «χιλιάδες τεκμηριωμένα ψέματα».

«Ξέρω: ο κ. Μπάιντεν είναι μεγάλος, είναι επιρρεπής σε γκάφες, περπατάει άκαμπτα και είχε μια καταστροφική συζήτηση με τον κ. Τραμπ», έγραψε ο Σάντερς. «Αλλά ξέρω επίσης πως οι προεδρικές εκλογές δεν είναι ψυχαγωγικός διαγωνισμός.

«Αρκετά! Ο κ. Μπάιντεν μπορεί να μην είναι ο ιδανικός υποψήφιος, αλλά θα είναι ο υποψήφιος και πρέπει να είναι υποψήφιος», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ψυχραιμία μπροστά στα «βάσανα» της γαλλικής (κέντρο) αριστεράς

Το Telegram επίσημα ξεκινά να συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές

Χεζμπολάχ: Νέο μπαράζ ρουκετών κατά του Ισραήλ

Αξιωματούχος της Fed: Πρόωρη δήλωση νίκης η μείωση των επιτοκίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα