ΑΘΗΝΑ
07:19
|
18.10.2024
Εκτός φυλακής για τις επόμενες πέντε ημέρες ο καθαιρεμένος δήμαρχος Χειμάρρας, νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Φρ.Μπελέρης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλίμα ικανοποίησης και ευφορίας επικράτησε μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα το μεσημέρι, με τον καθαιρεμένο δήμαρχο Χειμάρρας και νεοεκλεγέντα ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ. Φρέντη Μπελέρη.

«Έχω πολλούς λόγους, αγαπητέ μου Φρέντη, να χαίρομαι που σε υποδέχομαι σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Πρώτον, να σε συγχαρώ για την εκλογή σου ως Έλληνα ευρωβουλευτή πια, στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο, με τη Νέα Δημοκρατία. Είμαι σίγουρος ότι θα επιτελέσεις στο ακέραιο τα καθήκοντά σου», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Εγώ να σου πω πόσο χαίρομαι που αυτή η μεγάλη περιπέτεια φαίνεται να πλησιάζει προς το τέλος της. Έγινε το αυτονόητο, πήρες την άδεια προκειμένου να μπορέσεις να ασκήσεις τα καθήκοντά σου και να ορκιστείς. Ευελπιστώ ότι πολύ σύντομα θα είσαι και οριστικά εκτός φυλακής, να κλείσει πια αυτό το επώδυνο κεφάλαιο για όλους μας, για να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά».

«Πρόεδρε, να σας ευχαριστήσω και από κοντά που όλον αυτόν τον καιρό με στηρίξατε. Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δώσατε βάζοντάς με στο ευρωψηφοδέλτιο. Θεωρώ ότι δεν είναι αυτονόητο για τη χώρα όπου ζούμε το κράτος δικαίου, το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Θέλω να βοηθήσω σε αυτά. Να βοηθήσω και την ελληνική εθνική μειονότητα να σταθεί στις πατρογονικές εστίες, αλλά και το κράτος αυτό να πλησιάσει και να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Φρ. Μπελέρης.

Ο νέος ευρωβουλευτής της Ν.Δ., πήρε άδεια σήμερα από τις αλβανικές φυλακές, ώστε να μεταβεί αύριο στο Στρασβούργο για να ορκιστεί ως ευρωβουλευτής.

«Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που αγκαλιάζω τους δικούς μου ανθρώπους. Είμαι περήφανος που θα αναλάβω τα δικαιώματα ως ευρωβουλευτής. Ευχαριστώ τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη και την επιλογή του. Απέδειξε ότι είναι ο ηγέτης όλου του Ελληνισμού και προστατεύει τους Έλληνες όπου κι αν βρίσκονται», ανέφερε ο Μπελέρης στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

«Η περιπέτειά μου φτάνει προς το τέλος. Ο αγώνας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και ελευθερίες συνεχίζεται», είπε σε άλλο σημείο, ενώ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου πρόσθεσε πως «δεν το υποστηρίζω εγώ το ότι είμαι αθώος, το λένε πλέον και οι Αλβανοί».

Ο εκλεγμένος δήμαρχος, απευθυνόμενος στους ανθρώπους της Χειμάρρας έστειλε μήνυμα ότι «δεν είναι μόνοι», ενώ υποστήριξε ότι «η Ε.Ε. δεν πρέπει να επιτρέπει να μη γίνεται σεβαστή η θέληση των λαών, όπου κι αν βρίσκονται εντός Ευρώπης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και πτώση της θερμοκρασίας

Ο αβάσταχτος κρετινισμός του αντί-λαϊκισμού της αστικής τάξης

ΣΥΡΙΖΑ: Πεθαίνοντας ως γραφειοκρατία

ΗΠΑ και Ισραήλ αναζητούν την επόμενη μέρα μετά το θάνατο του ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα